Xbox oyun kumandası krizi gündemde

Epic Games ve Apple davası bir yana dursun App Store üzerinden planları olan şirketler çoğalıyor. Microsoft Xbox oyunlarını App Store'dan erişilebilir hale getirmeye çalışıyor. İşte detaylar.

Pandemiyle birlikte baş gösteren çip krizi, bir türlü yakamızı bırakmıyor. Gelen bilgilere göre şimdi de oyun kumandalarında üretim sıkıntısı mevcut.

Xbox oyun kumandası krizi gündemde. İnsanlık oldukça zor bir sınavdan geçti. Her ne kadar %100 bitti diyemesek de, hayatımızdan 2 senemizi çalan COVID-19 salgınının büyük ölçüde etkisini yitirdiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Ancak tıpkı daha önce birçok bilim insanının altını çizdiği gibi, anlaşılan bu salgının tahribatını daha uzun bir zaman daha hissetmeye devam edeceğiz.

Xbox oyun kolu

Korona salgınının baş göstermesiyle birlikte evlere kapanmak zorunda kalan insanların, akıllı telefon, tablet ve özellikle de oyun konsolu gibi cihazlara akın etmesi, bu cihazlarda kullanılan çiplere olan taleplerde de patlama yaşanmasına neden olmuştu. Böylesi bir talebe hazır olmayan üreticilerin kısa süre içerisinde bu isteklere yanıt verebilmesi mümkün olmayınca, nur topu gibi bir çip krizimiz doğmuş ve hayatımızın ortasına gelip oturmuş oldu.

xbox controller

Xbox oyun kumandası krizi gündemde

İşte bugünlerde gelen yeni haberlerden anladığımız kadarıyla, bu kriz hala hayatımızın içerisinde ve yakın zamanda pek gidecek gibi de durmuyor. Önce birçok büyük oyun ve teknoloji portalında dillendirilen, daha sonra da Microsoft tarafından da kabul edilen bilgilere göre, şu an başta Almanya ve Fransa olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde Xbox oyun kumandasında tedarik sıkıntısı yaşanıyor.

Xbox, bu hafta sonu kesinti problemi yaşadı

Bu bölgelerde yaşayıp kendilerine yeni bir oyun kumandası almak isteyen Xbox kullanıcıları, teslim tarihi haftalar sonrasına denk gelen yanıtlarla karşılaşıyorlar. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Microsoft, sebep olarak meşhur çip krizini gösterirken, sorunun çözülmesi için üretici firmalarla temas halinde olunduğunu ve en kısa süre içerisinde bu problemin ortadan kalkacağını söyledi.

Xiaomi 12 Ultra, 5 Temmuz’da geliyor