Xbox One sahipleri için iyi haber

Xbox One sahiplerini sevindirecek bir haberimiz var. Microsoft Xbox One ve One S ve One X’i bir süre daha desteklemeye devam edecek.

Xbox One sahipleri için iyi haber. Konsol dünyasının önde gelen isimlerinden biri olan Microsoft, rakiplerine oranla farklı stratejiler izlemeye devam ediyor. Nintendo genel olarak konsol ve oyun satışlarından para kazanmayı hedeflerken, Sony daha çok oyun satışlarından gelecek gelirlere güveniyor. Microsoft cephesinde ise işler tamamen farklı. Microsoft konsol ve oyun satışlarından ziyade aylık abonelik ücretlerinden gelecek getirilere yatırım yapıyor. Nitekim Game Pass hizmeti de bu durumun en net göstergesi.

Yeni nesil konsollarını satışa sunmuş olmasına karşın, eski nesil konsollarını da henüz göz ardı etmeyen Microsoft, Xbox One sahiplerine güzel haberler verdi.

Xbox One S

Xbox One sahipleri için iyi haber

Microsoft yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre önümüzdeki süreçte Xbox One sahipleri de yeni nesil oyunları oynayabilecekler.

Malum 2022’den itibaren pek çok AAA tarzı yapımın Xbox One ve PS4’e gelmesi beklenmiyor. Fakat Xbox One sahipleri bu yapımları bir şekilde oynamaya devam edecekler. Nasıl mı? Tabi ki bulut yöntemiyle.

Bilindiği üzere Microsoft bulut teknolojileri için de önemli yatırımlar yapıyor. Hatta bir sonraki nesil tamamen bulut üzerine entegre bir şekilde de karşımıza çıkabilir.

Fakat Xbox One sahipleri yeni nesil oyunları bulut üzerinden oynamaya devam edecekler. Bu hizmetin nasıl ve hangi bölgelerde sunulacağı ise şimdilik bilinmiyor. Bekleyip göreceğiz.

Yılın ilk yarısında 4 milyara yakın veri ihlali gerçekleşti