Brezilya Facebook yöneticisini tutukladı

detains

Brezilya mahkemesinin WhatsApp hakkında istediği bilgileri vermeyen Facebook, şirketin Latin Amerika bölgesindeki yöneticisinin “başını yedi.”

Brezilya yargısı, çeşitli suçlardan yargılanmakta olan kişilerin WhatsApp görüşmeleri hakkındaki şifreli kayıtların çözülerek kendisine teslim edilmesi karar almış ve karar WhatsApp’ın sahibi olan Facebook’a bildirilmişti. Ancak Facebook karara cevap vermeyin, Brezilya mahkemesi WhatsApp’ın Latin Amerika bölgesinden sorumlu olan ve Brezilya’da bulunan başkan yardımcılarından Diego Dzodan’ı tutukladı.

whatsapp-phone[1]

Facebook ise, WhatsApp mesajlarını kendilerinin de okuyamadığını, mesajların telefondan telefona şifrelenerek iletildiğini ve kayıtların merkezi sunucularda tutulmadığını iddia ederek mahkemenin isteğinin yerine getirilemeyeceğini vurguluyor. Ancak bu bahana, Brezilya mahkemelerinin öfkesini dindirmemişe benziyor ki, mahkeme, ülkedeki Facebook yöneticisinin tutuklanmasna karar verdi.

Mahkeme ayrıca Facebook’a 250 bin dolar da para cezası kesti. Brezilya ayrıca Aralık ayında da WhatsApp’a erişimi iki günlüğüne durdurmuş ancak bunun için bir sebep açıklamamıştı.

Samsung Galaxy S7 Edge hangi konuda başarısız oldu?