WWDC 2021 beklentilerin çok altında kaldı

WWDC21

Apple tarafından gerçekleştirilen WWDC 2021 beklentilerin çok altında kaldı. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Apple uzun bir süredir merakla beklenen etkinliği WWDC’yi sonunda gerçekleştirdi. WWDC tarafında genel beklenti yenilikçi yazılımların yanı sıra bazı ürünlerin de tanıtılması yönündeydi. Özellikle de yeni nesil iPad modellerinin tanıtılmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Peki ne oldu?

Apple gerçekleştirdiği etkinlikte tek bir ürün bile tanıtmadı. Klasik olarak yeni iOS, iPadOS, WatchOS ve MacOS tanıtımları gerçekleşti. Peki bu işletim sistemlerinin yeni sürümü beklentileri ne derece karşıladı? Dilerseniz biraz da bunu değerlendirelim.

WWDC 2021 beklentilerin çok altında kaldı

Apple genel olarak ekosistemini daha da geliştirdiği bir tanıtım gerçekleştirdi. Yani evinizde herşey A’dan Z’ye Apple ise ve Amerika’da yaşıyorsanız tanıtılan yazılımlar hoşunuza gitmiş olabilir. Örneğin Apple Watch ile ev kapınızın kilidini açabilecek olmanız gerçekten muazzam.

Fakat iş Türkiye gerçeklerine geldiğinde tanıtılan yazılımların öyle aman aman işlevsel olduğu söylenemez.

iOS 15 tarafında bazı yenilikler gelse de öyle devrim niteliğinde bir özellik sunulmuyor. Aynı durum iPadOS için de geçerli. Androd’in yıllardır kullandığı Widgets çubuğu yeni nesil iPadOS’te gelişmiş olarak karşımıza çıkacak.

Sonuç olarak Apple, fanlarının hayli etkilendiği fakat teknoloji tutkunlarını çok da tatmin edemeyen bir etkinlikle karşımıza çıktı. En azından yeni nesil iPad modelleri tanıtılsaydı farklı bir etkinlik olabilirdi.

iOS 15 pek çok sosyal özellikle birlikte geliyor