World of Warcraft Kullanıcı Sayısı Artmayacak

World of Warcraft Kullanıcı Sayısı Artmayacak

World of Warcraft’ın düşen kullanıcı sayısında açıklamalarda bulunan Blizzard yetkilisi, kullanıcı sayısının artmasını beklemediklerini belirtti.

Blizzard Entertainment tarafından geliştirilen ve 2004 yılında piyasaya sürüldüğü günden beri tüm dünyada büyük ilgi görmeyi başarın World of Warcraft, eski günlerini arayacak gibi görünüyor. Aylık kullanıcı sayısının 10 milyonu aştığı 2008 yılında zirve noktasına ulaşan World of Warcraft, hala dünyanın en popüler online oyunlarının başında geliyor olsa da kullanıcılarını kaybetmekten kurtulamıyor.

WoW

Geçtiğimiz günlerde Blizzard tarafından yayınlanan resmi rakamlara göre yaklaşık 6.8 milyon kayıtlı kullanıcısı bulunan World of Warcraft‘ın kullanıcı sayısı, son dönemde sürekli olarak azalıyordu. Her ne kadar Kasım ayında yayınlanacak olan Warlords of Draenor ek paketiyle birlikte bu durumun tersine dönmesi bekleniyor olsa da, Blizzard’ın bu konuda pek de umutlu görünmüyor.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Blizzard yetkilisi Tom Chilton, kullanıcı sayılarının yeniden yükselişe geçmesine pek ihtimal vermediğini belirtti. Oyun dünyasının hızla değiştiğine dikkat çeken Tom Chilton, yeni içerikler yayınlamanın da kullanıcıları geri kazanmak için yeterli olmayabileceğini kabul etti.

Rise of the Tomb Raider Xbox One’ın Uncharted’ı Olabilir