Intel’den Kablosuz Bilgisayar Projesi!

Intel 2014 Yılı İçin Belirlediği Hedeflerine Ulaşamadı

Intel, “Kablosuz bilgisayar dönemi başlıyor” sloganı ile tanıttığı yeni dönemi başlatmak üzere harekete geçti. Teknoloji devi, çarpıcı fikirleriyle dikkatleri üstüne topluyor.

Bilgisayar kullanıcılarının korkulu rüyalarının başında, kablo karmaşası gelir. Yarattığı düzensizliğin yanında, uzatma kabloları ile elektrik sistemlerine külfet getiren cihazlar, estetikten uzaktır ve çevre dostu değildir.

Intel, resmi blog sayfasından yaptığı açıklamaya göre,  2016 yılına kadar tüm arabirimleri kablosuz olan bilgisayarlar üretecek. Monitörler, yazıcılar ve bunun gibi pek çok arabirim “Smart Dock” adı verilen WiFi temelli bir cihaz tarafından kontrol edilecek. Kablosuz dock, USB 3.0 standartlarında veri aktarımı yapacak. 

Intel, “Dizüstü bilgisayarınız ile bir sunu yapmayı planlıyorsunuz. Tek yapmanız gereken ayağa kalkmak ve ofiste yürümek… Projeksiyon cihazı otomatik olarak bilgisayarınıza bağlanacak. Kalitesi ise USB 3.0 desteği sayesinde HD çözünürlüğünde olacak.  Tek bir tuşla HDMi veya görüntü çıkışına erişebileceksiniz. Tüm üniteler de kablosuz olarak şarj edilebilecek..”

intel logo 600x450

Intel, açıklamalarına devam edip “Ortaklarımızla hummalı bir çalışma yürütüyoruz. Kablosuz monitörünüzü, dizüstü bilgisayarınıza bağlamak tahmin ettiğinizden ucuz olacak. Klavyeye dokunmaya bile ihtiyacınız olmayacak. Bu teknolojiye ‘WiGig’ diyeceğiz. WiFi’den çok daha hızlı bir altyapı ile donatılacak. Desteği için Qualcomm’a da çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Intel söz konusu projeyi 2016 yılında hayata geçirecek. Kablosuz cihazlar dünyası, gelecek yıl düzenlenecek Computex organizasyonunda çok daha kapsamlı olarak tanıtılacak.

Crytek Yeni Oyunlarla İtibarını Geri Kazanacak