World of Warcraft Kullanıcı Sayısı Düşüyor

World of Warcraft Kullanıcı Sayısı Düşüyor

Dünyanın en popüler online oyunları arasında yer alan World of Warcraft’ın kullanıcısı sayısının 800.000 azalarak 6.8 milyona düştüğü açıklandı.

RPG türünün en başarılı stüdyoları arasında yer alan Blizzard Entertainment tarafından geliştirilen World of Warcraft, dünyanın en popüler online oyunları arasında yer alıyor. Ancak Blizzard ve yayımcı firma Activision tarafından yayınlanan yeni açıklamada, oyunun kullanıcı sayısının düşmeye devam ettiği belirtildi. Yayınlanan bu açıklamaya göre 30 Haziran itibariyle oyunun kullanıcı sayısı 6.8 milyona geriledi.

WoW

6.8 milyon kullanıcı bir online oyun için oldukça yüksek olsa da, bir zamanlar çok daha kalabalık bir kullanıcı kitlesine sahip olan World of Warcraft için oldukça az olarak değerlendiriliyor. Üç ay öncesine oranla 800.000 kullanıcı kaybeden oyunda görülen bu hızlı düşüşün büyük ölçüde Doğu ülkelerinde görüldüğü söyleniyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Activision, temel kullanıcı kitlelerini oluşturan Batı ülkelerindeki popülerliklerini koruduklarını açıkladı.

Diablo 3 Satışları 20 Milyonu Geride Bıraktı