Blizzard Yüz Bin World of Warcraft Hesabını Kapattı!

video games world of warcraft 1181x913 wallpaper www.wallpaperhi.com 521

Blizzard hile yapmak amacıyla yardımcı yazılımlar kullandıkları tespit edilen binlerce World of Warcraft oyuncusunun hesabını kapattı.

video%20games%20world%20of%20warcraft%201181x913%20wallpaper_www.wallpaperhi.com_52[1]

Blizzard’ın World of Warcraf’ta hileye karşı açtığı savaşın ilk kurbanları bot yazılımları kullanan oyuncular oldu. Forumlarda yapılan şikayetlerden anlaşıldığı kadarıyla kapatılan hesapların sayısının 100 bini bulduğu tahmin ediliyor.

100 bin oyuncunun Warcraft’a kazandırdığı aylık gelirin çok büyük olmasına rağmen, Blizzard’ın Warcraft’ta önüne geçilemeyen hile problemini engellemek için bu zararı göze aldığı anlaşılıyor.

Hesabı kapatılan 100 bin kişinin aslında oyunda robot yazılımlarla madencilik yaparak kazandıkları dijital parayı, e-bay gibi sitelerden gerçek oyunculara satan dijital madenciler olabileceği de konuşuluyor. Uzak Doğuda, bu yolla dijital madencilik yapan gençlerin, elde ettikleri değerli oyun içi nesneleri veya karakterin kendisini, batılı gerçek oyunculara satarak her ay binlerce dolar kazandıkları biliniyor. Hatta bu amaçla günlerce bilgisayar başından kalkmadan oyunla uğraşırken kalp krizi geçirip ölen çocukların haberlerini de medyada ara sıra görüyoruz.

Ancak, hesabı silinen 100 bin kişi arasında çok sayıda normal oyuncunun da olduğu düşünülüyor zira World of Warcraft dünyasında hile çok olağan bir girişim haline gelmiş durumda.