Word Flow klavye tek elle yazma özelliği görüldü!

microsoft word flow tek elle yazma

Microsoft Word Flow klavye tek elle yazma özelliği beta sürecindeki kullanıcılar tarafından basınla paylaşıldı.

Microsoft’un Word Flow isimli klavyesinin iOS platformuna geleceğini geçtiğimiz hafta paylaşmıştık. Çalışmalara çoktan başlamış görünen Microsoft, klavyenin tek elle yazma özelliği ile karşımıza çıktı. Uygulama henüz App Store üzerinden herkese açık değil ancak test süreci kullanıcıları sayesinde bu detay ortaya çıktı. Elleriniz küçükse ve büyük ekranlı telefon kullanmayı seviyorsanız bu özelliği çok seveceksiniz.

Büyük ekranlı akıllı telefonlar için hemen her marka tek elle kullanım deneyimini artırmak adına çeşitli iyileştirmeler yapıyor. Ancak bu özellikler klavye tarafında pek yaygın değil. Microsoft, bu soruna parmak basacak özelliği ile dikkat çekti.

Tek elle yazma özelliği sunan klavyenin çalışma prensibi oldukça basit, klavyenin sol alt köşesinden klavyenin hangi yöne doğru bükülmesini istediğinizi seçiyorsunuz, ardından klavye çeyrek daire gibi belirttiğiniz köşeye bükülerek yaklaşıyor. Böylelikle baş parmağınız ile daha rahat yazı yazabiliyorsunuz. Özelliğin nasıl göründüğünü ve nasıl bir kolaylık sağladığını haberimizin içerisindenki fotoğraftan daha net bir şekilde görebilirsiniz.

İşin ilginç yanı ise şimdiye kadar Apple tarafında böyle bir çözümün sunulmamış olması. iPad cihazlarda uzun zamandır klavyeyi ekranın iki yanına doğru ayırarak kullanmak mümkün. Ancak benzer özellik iPhone tarafında kullanılmıyor. Eğer Microsoft Word Flow klavyenin bu özelliği beğenilirse, Apple tarafından da benzer bir özellik gelebilir.

THY, Batman V Superman:Dawn Of Justice’e Sponsor