iOS için en iyi 5 swipe klavye uygulaması!

iOS için Swipe Klavye

#İŞBİRLİĞİ

iOS 8 ile birlikte gelen harici klavye desteği App Store uygulama marketindeki uygulama sayısındaki artışa sebep oldu. En iyi swipe klavye seçenekleri neler? İşte cevabı bu galerimizde.

Mobil cihaz klavyeleri son dönemlerde ek özellikler sunmaya başladı. Ancak bu özelliklerin en önemlisi “swipe” olarak adlandırılan yazma özelliği. Swipe, eski tuşlu telefonlardaki T9 sözlüğün daha gelişmiş bir versiyonu. Yenilenmiş hali diyebiliriz. Klavye parmak kaydırma hareketiyle yazılmasına olanak tanıyor.

Swipe klavye özelliği harfler arasında bir bağ varmış gibi kaydırmak suretiyle kullanılıyor. Türkçe destekli klavyeler Türkçe’nin en sık kullanılan kelimelerini kaydırma hareketinize göre oluşturuyor. Eğer yazmak istediğiniz kelime oluşturulamıyorsa alternatifler sunuluyor ve seçmeniz isteniyor. Bu ilk senaryoydu. İkinci senaryo ise klavye uygulamasının zamanla sizi tanıması. En sık kullandığınız kelimeleri kaydırma şeklinize göre kaydeden uygulamalar, bir süre sonra yazma hızınızı ikiye katlıyor. Swipe klavye özelliği sunan en iyi iOS klavyelerini sizler için derledik.