Desteksiz Windows XP İlk Açığını Verdi

Windows XP İlk Açıklığını Verdi

Windows XP için Microsoft desteğinin resmi olarak 8 Nisan’da kesilmesinin ardından, ilk önemli güvenlik açığı ortaya çıktı.

Microsoft, eski işletim sistemi Windows XP‘nin 8 Nisan’dan sonraya resmi olarak emekliye ayrılacağını açıklamış ve kullanıcılarını bu tarihten sonra işletim sistemini kullanmamaları için uyarmıştı. Kullanıcıların XP’yi kullanmasının en önemli sakıncası olarak ise, artık yeni güncelleme ve güvenlik yamaları yayınlanmayacağı için ortaya çıkabilecek güvenlik açıkları gösterilmişti.

Windows-XP

Windows XP kullanıcılarına yönelik bu uyarılara ve Microsoft’un son dönemde yürüttüğü çalışmalara rağmen, dünya genelindeki masaüstü bilgisayarların yaklaşık yüzde 28’inde XP kullanılmaya devam ediyor ve işletim sisteminin emekliye ayrılmasının ardından ilk önemli güvenlik açığı da ortaya çıkmış durumda. Microsoft geçtiğimiz günlerde yayınladığı açıklamayla Internet Explorer içerisinde güvenlik açıkları olduğunu doğrulamış ve internet tarayıcısının sadece iki versiyonunun bu açıklıktan zarar görmeyeceğini belirtmişti.

Ancak Windows XP‘nin bu versiyonları desteklemiyor olması, eski işletim sistemini doğrudan savunmasız hale getiriyor. Internet Explorer’da ortaya çıkan bu güvenlik açığı için güvenlik şirketleri bazı çözümler önermiş olsa da, şimdilik XP kullanıcıları için en güvenli yol farklı internet tarayıcıları kullanmak gibi görünüyor.

Lumia ve Asha’da Nokia Markası Kalacak