Surface 4 ve Surface Mini Bu Yıl Çıkabilir

Microsoft Surface 4

Tablet alanındaki çalışmalarını sıklaştıran Microsoft’un bu yıl piyasaya süreceği tabletlerin başında Surface 4 ve Surface Mini’nin geleceği söyleniyor.

Satya Nadella’nın yeni CEO olarak göreve başlamasının ardından donanım alanındaki yatırımlarını arttıran Amerikalı teknoloji devi Microsoft, yeni stratejisi kapsamında tablet pazarındaki etkinliğini arttırmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü üst düzey tableti Surface Pro 3‘le oldukça başarılı bir satış grafiği yakalayan Microsoft’un bu yıl da en az iki yeni tablet piyasaya süreceği söyleniyor.

Microsoft_Surface_4

Microsoft’un bu yıl içerisinde piyasaya süreceği tabletlerin başında, özellikle kurumsal kullanıcılar tarafından yoğun ilgiyle karşılanan Surface Pro 3’ün halefi olan Surface 4 geliyor. Microsoft’un Surface 4‘te Pro ibaresine yer vermemiş olması, büyük boyutlu tabletlerin firmanın önümüzdeki dönemdeki tablet seçkisinin merkezinde yer alacağını gösterdi.

Microsoft‘un bu yıl piyasaya süreceği bir diğer tabletin ise aslında geçtiğimiz yıllarda satışa sunulması beklenen ama son anda alınan kararla iptal edilen Surface Mini olacağı belirtiliyor. Microsoft’un 8 inçlik Surface Mini projesini yeniden canlandırma kararında Nexus 7 ve iPad mini gibi tabletlerle rekabet etmek istemesinin etkili olduğu söyleniyor.

Her iki tablet de şimdilik Microsoft tarafından doğrulanmış olsa da, Windows 10 işletim sistemini önümüzdeki aylarda yayınlayacak olan firmanın yeni işletim sistemine eşlik edecek yeni tabletler piyasaya sürmesine kesin gözüyle bakılıyor.

HTC Nexus 9’u Yenilemeye Hazırlanıyor