Windows Phone Kullanıcıları Sadık Çıktı

Windows Phone Kullanıcıları Sadık Çıktı

iPhone 6’nın çıkışı öncesi düzenlenen yeni bir araştırma, yeni iPhone’un çıkışından en az Windows Phone işletim sisteminin etkileneceğini gösterdi.

Teknoloji dünyasının aylardır merakla beklediği yeni iPhone’un resmi olarak tanıtılması saatler kala tüm gözler Apple cephesine çevrilmiş durumda. Amerikalı teknoloji devi Apple‘ın yeni amiral gemisi akıllı telefonunu merakla bekleyen birçok kullanıcı, iPhone 6‘ya geçiş yapıp yapmama yönündeki kararlarını belki de bugün verecekler. iPhone 6’nın çıkışıyla beraber birçok Android, Blackberry ve Windows Phone kullanıcısının telefonunu yenilemesi ve yeni iPhone’a geçiş yapması bekleniyor.

Windows_Phone_telefonları

Ancak iPhone 6‘nın yaratacağı bu etkiden en az etkilenecek işletim sistemi Windows Phone olacak gibi görünüyor. Merakla beklenen yeni iPhone’un piyasaya sürülmesiyle birlikte akıllı telefon pazarında oluşabilecek değişimleri inceleyen araştırma şirketi Survata, hangi işletim sisteminin ne ölçüde kullanıcı kaybedeceğini belirledi.

Survata tarafından 2 – 4 Eylül tarihleri arasında yürütülen bu araştırmaya göre Android kullanıcıların yüzde 5’i, Blackberry kullanıcılarının ise yüzde 6’sı büyük ihtimalle iPhone 6’ya geçiş yapacak. Ancak Windows Phone işletim sistemini kullanan kullanıcıların sadece yüzde 3’lük bir kesimi yeni iPhone’a geçiş yapmayı planlıyor.

Survata tarafından yürütülen bu araştırma bir yandan Apple’ın akıllı telefon pazarındaki etkisini gözler önüne sererken, bir yandan da Windows Phone’un diğer işletim sistemlerine oranla daha sadık bir kullanıcı kitlesine sahip olduğunu ispat etti.

Internet Explorer Avrupa’da Rakiplerine Geçildi