iPhone 6 Satışları 10 Milyonu Geride Bıraktı

iPhone 6 Satışları 10 Milyonu Geride Bıraktı

19 Eylül’de 10 ülkede satışa sunulan iPhone 6’nın satış sunulduğu üç günde 10 milyondan fazla satmayı başararak yeni bir rekora imza attığı açıklandı.

Amerikalı teknoloji devi Apple‘ın tüm dünyada merakla beklenen yeni amiral gemisi akıllı telefonu iPhone 6‘nın 4.7 ve 5.5 inçlik modelleri, bu ayın başında düzenlenen basın toplantısında resmi olarak tanıtıldı ve 19 Eylül’de de piyasaya sürüldü. 9 Eylül’deki tanıtım etkinliği sonrası Apple‘ın yeni iPhone modelleri hakkındaki ilk değerlendirmeler pek olumlu olmasa da, bu durum kullanıcıların fikrini değiştirememiş gibi görünüyor.

iPhone_6_plus

Satışa sunulduğu ilk 24 saatte 4 milyondan fazla satarak Apple için yeni bir rekora imza atmayı başaran iPhone 6, haftasonunda da hız kesmedi. Apple tarafından yapılan resmi açıklamada, iPhone 6‘nın satışa sunulmasının üstünden henüz 3 gün geçmişken 10 milyondan fazla satmayı başardığı duyuruldu. Üstelik yeni iPhone’un şimdilik sadece 10 ülkede satışa sunulmuş olduğu göz önüne alındığında, Apple’ın başarısı daha da katlanıyor. 26 Eylül’de 20 yeni ülkede satışa sunulacak olan iPhone 6‘nın yıl sonuna kadar 115 yeni ülkede satışa sunulmuş olması bekleniyor.

Halo: Reach ve ODST Xbox One’a Taşınabilir