Windows Phone geliştiricileri daha çok kazanıyor!

Windows Phone geliştiricileri

Windows Phone geliştiricileri Android ve iOS uygulama geliştiricilerine göre daha fazla gelir elde ediyor. İşte rakamlar.

InMobi isimli şirket tarafından 1000 adet mobil uygulama geliştiricisi üzerinde yapılan anketin sonuçlarına göre Windows Phone işletim sistemine uygulama geliştiren yazılımcılar, şaşırtıcı bir şekilde iOS ve Android platformuna göre daha çok gelir elde ediyor.

Windows Phone geliştiricileri 2 kat fazla kazanıyor!

“State of Mobile App Developers 2016” isimli raporda paylaşılan rakamlara göre mobil yazılım tarafında geliştiricisine en çok kar bırakan platform Windows Phone. Ankete katılan geliştiricilerin %86’sına göre Windows Phone geliştiricileri Android geliştiricilerinden %56, iOS geliştiricilerinden ise %21 daha fazla kazanıyor.

Basit bir sıralama mantığı ile geliştiricisine en az para kazandıran platformun Windows Phone, daha sonra iOS ve daha sonra ise Android olduğunu söyleyebiliriz.

Ancak bu rakamların oransal olduğu belirtmemiz gerek. Yani sınırlı bir kitle üzerinde yapılan anketin sonuçlarına göre bu analiz doğru kabul edilebilir. Ancak mobil platformların kullanıcı kitlesini de hesaba katmak gerekiyor. Windows Phone geliştiricileri uygulama başına daha yüksek para kazanıyor olsa da Windows Phone işletim sisteminin pazardaki payı Android ve iOS’a göre son derece küçük. Dolayısıyla Android ve iOS uygulamalarının daha fazla kullanıcıya ulaşarak durumu uzun vadede dengelediğini söyleyebiliriz.

Raspberry Pi 3’e Wi-Fi ve Bluetooth Desteği