iPhone SE çıkış tarihi belli oldu!

apple etkinlik 1

iPhone SE çıkış tarihi bilgisi basına sızdı. Daha önce 15 Mart olarak sızdırılan tarihin şimdi farklı olduğu iddia ediliyor.

Uygun fiyatlı ve 4 inç ekranlı yeni iPhone modeli için dün, farklı bir isim iddiası karşımıza çıkmıştı. iPhone 5SE’den sonra iPhone SE ismini dün gündeme taşımıştık. Bugün ise telefonun ne zaman duyurulacağı bilgisi gündemde.

iPhone SE çıkış tarihi ne zaman?

Popüler analistlerden Ming-Chi Kuo tarafından iddia edilen yeni iPhone SE çıkış tarihi bu sefer 22 Mart olarak dile getiriliyor. Bu tarihin özel bir anlamı yok ancak 15 Mart yerine 22 Mart 2016 vurgusu yapılıyor. 400-500 Dolar aralığındaki fiyatı, Apple A9 yongası, Touch ID ve NFC desteği ile iPhone SE çıkış tarihi merakla bekleniyor.

Telefon, bahsedilen etkinlikte tek başına duyurulmayacak. Beraberinde iPad Air 3 veya iPad Pro 9.7 inç ile ikinci nesil Apple Watch cihazlarının da duyurulması bekleniyor. iPhone SE çıkış tarihi haricinde aynı zamanda ön sipariş tarihine ilişkin de bir detay var. Aynı habere göre Apple iPhone SE modeli 25 Mart tarihinde ön siparişe çıkacak. Raflara ne zaman geleceği ise henüz belirsiz.

Analistler, iPhone SE modelinin yıl sonuna kadar 20 milyon satmasını bekliyor. Bu rakam son derece iddialı. Şimdilik etkinlik ve cihaz hakkındaki bilgiler iddia seviyesinde. Apple’dan resmi açıklama geldikçe sizlere aktaracağız.

iPhone 5SE değil iPhone SE geliyor!