Instagram Windows Phone uygulamasını kapatıyor!

Windows Phone

Resmi olarak fişi çekilen Windows Phone, mevcuttaki kullanıcılarını üzmeye devam ediyor. Şimdi de Instagram, Windows Phone uygulamasını kapatacağını açıkladı. İşte Instagram’ın kapanacağı o tarih!

Steve Ballmer, firmanın mobil alandaki yatırımını Windows Mobile’dan yana kullanmasına neden olmuş ve bu Microsoft’a pahalıya patlamıştı. Windows Mobile platformunun resmi olarak fişinin çekilmesinin ardından, uygulama geliştiricileri de uygulamalarını bu platformdan çekme kararı almıştı.

Windows Phone’a bir darbe daha

WhatsApp‘ın ardından şimdi de Instagram, Windows Mobile platformundan çekileceğini açıkladı. 30 Nisan 2019 tarihinden itibaren Instagram uygulaması Windows Mobile/Phone platformlarında kullanılmayacak.

Windows Mobile platformunun ölmesinde en büyük etken şüphesiz ki uygulama kıtlığı. Bir dönem bu platformun Android‘i geçeceği ön gören editörler, o zaman uygulamaların bir platformun geleceği olabileceğini düşünememişti herhalde.

Microsoft, Windows 7 hakkında son kez uyardı!

Windows Mobile’ın pazar payı maalesef ki yüzde 0 olarak geçtiğimiz aylarda açıklanmıştı. Yazılım devi Microsoft’un gelecek dönemde mobil platforma tekrardan göz kırpıp kırpmayacağı henüz bilinmiyor.

Windows Phone

Mobil pazara bu kadar kötü bir giriş yapan Microsoft’un bir sonraki hamlesi muhtemelen Android olacaktır. Bakalım ilerleyen dönemde Android ile çalışan Microsoft imzalı telefon görecek miyiz?