Windows Phone bir ülkede iPhone’u geçti!

windows phone kullanici sayisi

2015 yılının sonuna yaklaşırken, analiz raporları bir bir yayınlanmaya başladı. Bu sefer ilginç bir araştırma ortaya çıktı. Windows Phone işletim sisteminin bir ülkede iOS’u geride bıraktığı bilgisi geldi. Windows Phone’un iOS’u geçtiği ülke haberimizde.

windows-phone-kullanici-sayisi

Mobil sektörün durumu son yıllarda genel hatlarıyla belli oldu. Tepede Android, hemen altında iOS ve daha sonra Windows Phone’u görmeye alışmıştık. Bu sefer ezber bozan bir bilgi geldi. Kantar Worldpanel isimli bir araştırma şirketi, Rusya’daki mobil sektör hakkında ilginç bir tablo paylaştı.

Aşağıda yer alan tabloda Rusya’daki kullanıcıların mobil sektördeki kullanım oranlarını görüyoruz. İşletim sistemlerinin pazar payını gösteren bu tablete dikkatinizi bir şeyin çekmesi gerek. Ezber bozan bu gelişme, sadece Rusya’ya özgü.

Tabloda Android, BlackBerry, iOS ve Windows Phone işletim sistemli telefonların 2015 yılının farklı aylarındaki kullanım oranları yazılmış. Ancak Temmuz ve Ağustos aylarında dünyanın geri kalanına uymayan bir yükseliş görünüyor. Bu yükseliş Windows Phone işletim sistemine ait.

Windows Phone işletim sisteminin kullanım oranının Temmuz ayında %11.9, Ağustos ayında ise %12 olduğu görülüyor. Aynı aylarda iOS işletim sisteminin kullanım oranı ise sırasıyla %10.1 ve %10.8 olarak dikkat çekiyor. Yani Rusya’da Windows Phone’un kullanım oranı, iOS’i geride bırakmış durumda.

windows-phone-kullanim-orani

DROID Turbo 2 ve DROID MAXX 2’den kamera örnekleri!