Huawei Mate 8 performans testinde!

hisilicon kirin 950 performans testi

Huawei markasının Mate 8 modelinde kullanacağı işlemci olan HiSilicon Kirin 950, ilk kez bir performans testinde karşımıza çıktı. Huawei Mate 8’in işlemcisinin performans detayları, GeekBench rakamları ile haberimizde.

hisilicon-kirin-950-performans-testi

Dün, GFXBench’in internet sitesinde yer alan bilgilerden yola çıkarak Huawei Mate 8’in işlemcisine yer vermiştik. Bugün ise bu işlemciye ait ilk performans testi ortaya çıktı. Çinli Huawei’nin Kasım ayı içerisinde duyuracağı yeni modeli Mate 8, Kirin 950 yongasını kullanacak, peki bu yonganın performansı ne alemde?

Huawei Mate 8 modeli, GFXBench’te NXT-AL10 olarak adlandırılmıştı. Bugün ise GeekBench testinde yine aynı NXT-AL10 olarak adlandırılan bir model, testten geçti. Tabii ki kaç puan aldığı ortaya çıktı. GeekBench, işlemcilere tek ve çoklu çekirdek üzerinden puanlar veriyor. Bu derecelendirme sistemi içerisinde Huawei Mate 8’in işlemcisi tek çekirdekte 1710, çoklu çekirdekte ise 6245 puan almayı başarmış. Rakamları, aşağıdaki ekran alıntısından sizler de görebilirsiniz. Android 6.0 Marshmallow sürümünü çalıştıracak olan Huawei Mate 8’in oldukça iyi bir puan aldığını söylemek isteriz. 1.8 GHz hızda çalıştığı görülen Kirin 950, üst seviye bir performans sunacak.

HiSilicon Kirin 950, aldığı bu puanla 2016 yılının iddialı işlemcilerinden biri olacak. Qualcomm Snapdragon 820’den yüksek puan alan işlemci, Samsung’un M1 yongasının hemen altında yer alıyor. Apple A9 yongasını ise çoklu çekirdekte geçmeyi başarmış durumda. Kirin 950 yongasını, bu ay içerisinde duyurulacak olan Huawei Mate 8 modelinde göreceğiz. Ayrıca telefonda 4 GB RAM kullanılacağı da bu ekran görüntüsü ile bir kez daha kesinleşmiş oldu.

huawei-mate-8-geekbench-testi

Herkes Windows 10 için uygulama yazabilecek!