Windows Daha Güvenli Hale Geliyor

Windows Daha Güvenli Hale Geliyor

Microsoft yaptığı açıklamayla Windows işletim sisteminin her geçen gün daha güvenli hale geldiğini ve daha az güvenlik açığının bulunduğunu vurguladı.

Internet Explorer‘da güvenlik açığının bulunması ve XP’nin emekliye ayrılmasının ardından son günlerde adı sık sık güvenlik sorunlarıyla anılmaya başlanan Microsoft, Windows işletim sisteminin her geçen gün daha güvenli hale geldiğine dikkat çekti. Her ne kadar işletim sisteminin ne derece güvenli olduğunun belirlenmesi zaman alan bir süreç olsa da, Windows 8.1‘in şu ana kadar sunulan en güvenli işletim sistemi olduğu söyleniyor.

Windows_8.1

Konuyla ilgili Microsoft tarafından yapılan açıklamada, Windows işletim sisteminin yeni versiyonlarıyla çok daha güvenli hale geldiği ve bunun en önemli göstergesinin de işletim sisteminde bulunan açıklardaki düşüş olduğu belirtildi. Windows‘da bulunan güvenlik açıklarından kötü amaçlı yazılımlar sayesinde faydalanmak için yapılan girişimlerin sayısının 2013 yılında önemli bir düşüş yaşadığı belirtiliyor. İşletim sisteminin kendisi her ne kadar daha güvenli hale geliyor olsa da, bilgisayarlarda kullanılan uygulamalar güvenlik açıklarına sebep olmaya devam ediyor.

PlayStation 4 Üstünlüğünü Devam Ettirecek