Microsoft 32 bit Windows 10’u bitiriyor

Microsoft 32 bit Windows

Yazılım devi artık eskiyen 32-bit teknolojileri hayatımızdan çıkarmaya hazırlanıyor. 

Microsoft 32 bit Windows 10 sürümleri önümüzdeki dönemde devam etmeyecek. Diğer bir deyişle, Microsoft artık 32 bit Windows 10 satmayacak.

Microsoft 32 bit Windows 10’u sonlandırıyor

Yazılım devi, 32-bit ve 64-bit olarak iki farklı versiyon Windows 10 satıyor. İki işletim sistemi de birbirinin aynı görünüme ve içeriğe  sahip. Ancak 64 bit işletim sistemi, 64 bit donanımlarla çok daha hızlı ve etkin çalışıyor. Ayrıca 32-bit işlemciye sahip PC’ler en fazla 3.2 GB Ram destekleyebiliyorlar.

Bu nedenle eski 32-bit işlemciler ve yazılımlar artık günün ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz kalıyorlar. Elbette hacker saldırılarında 32-bit işletim sistemlerinin güvenlik önlemlerini de geçmek çok daha kolay oluyor.

Yeni Windows 10 tasarımı 1

Donanım üreticileri ise artık 32-bit PC’ler üretmeyi bıraktıkları için yazılım devi de 32-bit işletim sistemini sonlandırıyor. Mevcut 32-bit Windows 10 kullanıcıları sistemi kullanmaya devam edebilecekler. Ancak şirketin eskiyen sistemlere bir süre sonra desteği kestiği gerçeğini de unutmamak gerekiyor.

Epic ve Steam arasında komisyon savaşları mı başlıyor?

Yazılım devinin açıklamasına gire, Windows 10’un 2004 sürümüyle beraber artık tüm Windows 10’lar 64 bit olacak. Bu nedenle, artık yeni bilgisayarlarda 32-bit işletim sistemi bulmak da mümkün olmayacak.

Şirket daha önce Windows XP’nin çok sorunsuz çalışması nedeniyle uzun yıllar boyunca XP kullanıcılarını yeni işletim sistemlerine geçirememişti. Bu stratejik hatadan sonra şirket yeni bir Windows hazırlamak yerine, Windows 10’u sürekli güncelleyerek yenilemek üzere bir satış politikası geliştirdi.