Windows 8 Sonunda XP’yi Geride Bırakmayı Başardı

Windows 8 Sonunda XPyi Geride Bırakmayı Başardı

Araştırma şirketi StatCounter tarafından yayınlanan yeni rakamlar, Windows 8’in Ağustos ayı itibariyle Windows XP’yi geride bırakmayı başardığını gösterdi.

Yeni işletim sistemi Windows 8‘i daha fazla kullanıcıya ulaştırabilmek için sıkı bir çalışma yürüten ve bu amaç doğrultusunda bir servet harcayan Amerikalı teknoloji devi Microsoft, bu konuda istediği noktaya henüz ulaşabilmiş değil. Ancak Windows’un eski versiyonlarını kullanan bilgisayar sahiplerini ilk başlarda Windows 8’e çekmekte zorluk çeken Microsoft, zaman geçtikçe bu çalışmalarının sonuçlarını görmeye başlıyor.

Windows_rakamları

Araştırma şirketi StatCounter’un Ağustos ayı için yayınladığı yeni rakamlar, Windows 8 ve 8.1 işletim sistemlerinin Ağustos ayında da pazar payını arttırmayı başardığını gözler önüne serdi. Öyleki 8 ve 8.1’in toplam kullanıcı sayısı nihayet Windows XP’yi geride bırakmayı başarmış durumda. Nisan ayında Microsoft tarafından resmi olarak emekliye ayrılmasının ardından kullanıcı kaybetmekten kurtulamayan Windows XP’nin pazar payı 14.31’e gerilerken, Windows’un son sürümünün pazar payı yüzde 15.5’e yükseldi.

Windows 8 ve 8.1’in kullanıcı sayılarında görülen bu ani artışın, önümüzdeki aylarda kullanıcılara sunulacak olan Windows 9’un, 8 ve 8.1’in kullanıcılarına ücretsiz olarak sunulacağı yönünde çıkan dedikodulardan kaynaklanmış olabileceği söyleniyor.

Microsoft Surface Pro 3 Isınma Sorunlarını Yalanladı