Google İki Nexus Telefonu Piyasaya Sürmeye Hazırlanıyor!

Galaxy Nexus

Google’ın son Nexus telefonu piyasaya sürüldüğünden beri, bir yıldan fazla zaman oldu. Google, Nexus orucunu iki yeni modelle bozmaya hazırlanıyor.

Google’dan sızan bilgilere göre; Amerikalı teknoloji devi, yıl sonuna kadar iki yeni Nexus akıllı telefonu piyasaya sürecek. İki Nexus da Motorola tarafından geliştirilecek. Cihazlardan birinin boyutu tablet bilgisayar seviyesinde, birininki ise standart akıllı telefon ölçülerinde konumlanacak.

Raporlara göre Google, piyasaya süreceği ilk Nexus modelinin kaç adet sattığını dikkate almaksızın, ikinci Nexus telefonunu tanıtacak. 

5.9 inçlik tablet telefonun isminin Nexus X olması bekleniyor. İkinci model ise 5.1 inçlik boyutuyla, Apple iPhone 5S ve Samsung Galaxy S5 gibi modellere meydan okuyacak.

Galaxy Nexus

Daha önce ortaya atılan dedikodular, Google’ın, Nexus’u Motorola’ya ürettirme kararının, firmanın Moto S ve Moto X+1 modelinin satışlarına bağlı olacağı yönündeydi. Ne var ki Google’a yakın kaynaklardan sızan bilgiler, Amerikalı yazılım devinin bunu hiç de umursamadığını ortaya koyuyor.

İki Nexus modelinde de, parmak izi okuyucu, 8 çekirdek işlemci, 128 GB’a kadar yükseltilebilen saklama alanı ve 3 GB RAM standart olacak.

Audi TDi Motorun Doğuşunu Selamlıyor