Windows 8 için üzen açıklama!

Windows 8

Microsoft, Windows 8’deki Microsoft Mağaza’yı kapatma kararı aldığını açıkladı. Microsoft, bu hamlesi ile eski Windows sürümlerinin fişini komple çekecek.

Microsoft, geçtiğimiz yıllarda Windows 10’u ön plana çıkarmak için eski işletim sistemlerinden desteğini teker teker kesmeye başlamıştı. Güvenlik açısından oldukça doğru bir hamle olan bu destek çekme olayından en sonra 2016 yılında Windows 8 etkilenmişti. Eski Windows sürümlerine 2016 yılından beri güncelleme sunmayan Microsoft, şimdi bu sürüm için bir karar daha aldı.

Windows 8 için veda vakti!

Microsoft, artık eskiyen sürümlerinden Microsoft Mağaza desteğini de çekecek. Daha önce bu desteğin 2023 yılında kesileceği açıklanmıştı. Ancak yazılım devi bu desteği 1 Temmuz 2019 tarihinde keseceğini açıkladı.

Erkene alınan destek kesme olayı için henüz Microsoft cephesinden bir açıklama gelmedi. Ancak tahminler; Microsoft Store‘da yaşanan kritik bir güvenlik açığının yamalanamamasından dolayı desteğin planlanan tarihten daha önce kesilmesine neden olduğu yönünde.

Microsoft E3 2019 için tarih verdi!

Eğer eski bir Windows sürümü kullanıyorsanız; Windows 10’a acilen yükseltme yapmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz. Windows 10, hem güvenlik hem de hız açısından diğer Windows sürümlerinden daha iyi olduğu aşikar.

Windows 8

Eğer Microsoft’un defalarca uyarmasına rağmen ücretsiz yükseltme kampanyasından faydalanmadıysanız; Windows 10 için yaklaşık ortalama 800 TL gibi bir ücreti gözden çıkarmanız gerekiyor. Son olarak internette 20 ila 50 TL arasında satılan Windows 10 keylerin güvenli olmadığını belirtelim.