Windows 7 için yolun sonuna çok az kaldı!

Windows 7

Microsoft, Windows 7’nin fişini çekmek için hazırlıklara başladı. Windows 10’a geçiş için büyük kolaylıklar sağlayan Microsoft, Windows 7’nin desteğini önümüzdeki yıl kökünden kesecek.

Microsoft, uzun zamandır aranan kanı Windows 10 ile bulmuştu. Windows 10’a yükseltmeyi ücretsiz hale getiren Microsoft, yeni sürüme desteğini yoğunlaştırmak için eski sürümlerden desteğini keseceğini açıklamıştı. Hala Windows 7 gibi artık günümüzde ilkel olan işletim sistemini kullananlar için bugün kötü haber bir kez daha hatırlatıldı.

Windows 7 için yolun sonu görünüyor!

Microsoft, eskimeye yüz tutmuş işletim sisteminden desteğini komple 14 Ocak 2020 tarihinde yani tam bir yıl sonra kesecek. Bu tarihten itibaren bu sürüm hiçbir güncelleme almayacak. Çok kritik hata olsa bile Microsoft’un Win 7 için güncelleme sunmayacağı söyleniyor.

Günümüzde Win 7‘nin kullanım oranı yaklaşık yüzde 40 seviyelerinde. Microsoft’un bu radikal kararının ardından bu kullanım oranları 2021 yılına doğru yüzde 20 seviyelerine düşecektir. Özellikle bankacılık sektöründe hala eski işletim sistemlerinin kullanılması çok acı bir durum.

Microsoft Launcher yeni özellikler ile güncellendi

Umarız bankacılık gibi sektörler altyapılarını Windows 10‘a kısa sürede geçirmeyi başarır. Aksi durumda Win 7’deki kapatılmayacak olan açıklardan başları ağrıyabilir.

Windows 7