Google’dan Windows 7 kullanıcılarına uyarı!

windows7 guncelleme

Google, Windows 7 kullanıcılarını güncelleme yapmaları konusunda uyardı. Windows’ta yer alan Chrome tarayıcısında açıkların olabileceğini belirten Google, kullanıcılara Windows 10’u yüklemelerini öneriyor.

Microsoft, artık eski bir işletim sistemi olan Windows 7’nin fişini Ocak 2020‘de resmen çekecek. Bu tarihten sonra güncelleme sunmayacak olan Microsoft, kullanıcılarına Windows 10’a geçmeleri için defalarca uyarmıştı. Şimdi bir uyarı da Google cephesinden geldi. Google, Win 7 kullanıcılarının Windows 10‘a en yakın zamanda geçmeleri konusunda uyarıyor.

Windows 7’den Windows 10’a geçin!

Bildiğiniz gibi Windows XP‘den beri tüm Windows sürümlerinde Google’ın internet tarayıcısı Google Chrome kullanılıyor. Ancak Google, Win 7’nin desteğinin kesilmesinin ardından tarayıcıya her ne kadar güncelleme sunsalar da sistemsel açığın kapatılamayacağı belirtiyor.

Google Chrome geri/ileri özelliği ile hızlanacak!

İşletim sisteminde yaşanacak en ufak bir güvenlik açığı Chrome başta olmak üzere tüm uygulamaları etkileyecek. Microsoft bu açıkları da kapatmak için bir güncelleme yayınlamayacak. Bu yüzden Windows 10’a en kısa süre içerisinde geçmenizde yarar var.

Windows 7