Samsung ve Microsoft Anlaşmazlığı Büyüyor

Samsung 575

Samsung ve Microsoft arasındaki dava geçtiğimiz ay sona yaklaşmış gibi görünse de, iki firma arasındaki anlaşmazlığın aslında daha da büyüdüğü ortaya çıktı.

Amerikalı teknoloji devi Microsoft bu yılın başında Samsung’a dava açarak teknoloji dünyasını şaşırtmış ve akıllı telefon alanında zaman zaman beraber çalıştığı Samsung’u telif haklarından doğan ödemeleri geciktirmekle suçlamıştı. Samsung ve Microsoft arasındaki bu anlaşma ilk başta ciddi bir anlaşmazlık olarak değerlendirilmemiş ve kısa sürede sonuçlanması beklenmiş olsa da, dava ilerledikçe iki firma araındaki anlaşmazlık büyüyor.

Samsung

Her ne kadar geçtiğimiz ay ortaya çıkan haberlerde Samsung ve Microsoft‘un birçok projede beraber çalışmak istediği ve bu nedenle Microsoft’un açtığı davada çok yakında anlaşmaya varılacağı iddia edilmiş olsa da, Güney Koreli teknoloji devi Samsung fikir değiştirmiş gibi görünüyor. Reuters tarafından ortaya çıkarılan yeni belgeler, Microsoft’un talep ettiği ücretleri ödemeye pek de niyetli olmayan Samsung’un Microsoft’u iki firma arasındaki farklı bir anlaşmayı ihlal etmekle suçladığı ve bu nedenle ödemeleri yapmadığını gösterdi.

Samsung‘un iddiasına göre iki firma arasında 2011 yılında imzalanan ve Windows Phone işletim sisteminin kullanımını kapsayan anlaşma, Microsoft‘un Nokia’nın telefon bölümünü satın almasıyla ihlal edilmiş durumda. Samsung ve Microsoft arasındaki bu anlaşmazlık kimin lehine sonuçlanacak bilimese de, Microsoft’un donanım alanına ağırlık vermeye başlamsı teknoloji dünyasındaki dengeleri değiştirmiş gibi görünüyor.

Microsoft XIM Uygulamasını ABD Dışına Taşıdı