Eski Internet Explorer Versiyonları Emekliye Ayrılıyor

Eski Internet Explorer Versiyonları Emekliye Ayrılıyor

Kullanıcılarını daha yeni ve güvenli yazılımlara taşımaya kararlı görünen Microsoft, eski Internet Explorer versiyonlarının emekliye ayrılacağını duyurdu.

Eski işletim sistemi Windows XP’yi Nisan ayında resmi olarak emekliye ayıran teknoloji devi Microsoft, henüz Windows XP‘yi bitirme konusunda başarıya ulaşamamış ve bu kararı nedeniyle zaman zaman eleştirilere maruz kalmış olsa da kullanıcılarını yeni ürünlerine yönlendirme konusunda kararlı görünüyor. Windows XP’den sonra şimdi de eski Internet Explorer versiyonlarından kurtulmak isteyen Microsoft, bu eski versiyonların emekliye ayrılacağını açıkladı.

Internet_Explorer

Kullanıcılarını daha iyi ve daha güvenli internet tarayıcılarına taşımak isteyen Microsoft, eski Internet Explorer versiyonları için resmi desteğin 12 Ocak 2016’da kesileceğini açıkladı. Microsoft tarafından belirlenen bu tarihten sonra, kullanıcıların işletim sistemlerinin desteklediği en üst versiyona geçmesi gerekecek. Örneğin Windows Vista kullanıcıları Explorer 9’a, Windows 7 ve Windows 8.1 kullanıcılarının ise Explorer 11’e geçiş yapmaları gerekecek. 2016 yılının başında gerçekleşecek bu değişiklik kullanıcılara geçiş süreci için fazlasıyla zaman tanımış olsa da, eski Internet Explorer versiyonlarına özel kurumsal uygulamalar geliştiren firmaların bu değişimden zarar görebileceği belirtiliyor.

Çin Polisi Microsoft Ofislerini Bir Kez Daha Bastı