Android Uygulamaları Windows 10’a Taşınabilir

android uygulamalar

Microsoft’un merakla beklenen yeni işletim sistemi Windows 10’da Android uygulamalarına da yer vermek için uğraştığı iddiaları bir kez daha gündeme geldi.

Son dönemde piyasaya sürdüğü işletim sistemleriyle istediği başarıyı yakalayamayan Amerikalı teknoloji devi Microsoft, önümüzdeki aylarda yayınlayacağı yeni işletim sistemi Windows 10’la kullanıcıları memnun etmek için sıkı bir çalışma yürütüyor. Geçtiğimiz aylarda tanıtılan Windows 10 işletim sistemi yenilikçi yapısı sayesinde kullanıcılar tarafından beğeniyle karşılanmış olsa da, işletim sistemini geliştirmeye devam eden Microsoft bununla yetinmeyecek gibi görünüyor.

android uygulamalar

Masaüstü ve mobil platformları tek çatı altında birleştiren yeni Windows 10’u kullanıcılar için daha da cazip hale getirmek isteyen Microsoft’un işletim sistemiyle ilgili planları arasında Android uygulamalarını desteklemek de yer alıyor. İlk olarak geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan bu iddialar Android uygulamalarının Windows’a taşınmasının neredeyse imkansız olduğunu söylenerek savuşturulmuş olsa da, ortaya çıkan yeni haberler Microsoft’un gerçekten de bu fikri değerlendirdiğini gösterdi.

Microsoft‘a yakınlığıyla tanınan Mary Jo Foley bu iddiaların yeniden gündeme gelmesine neden olan açıklamalarda bulundu ve firmaya yakın isimleri kaynak göstererek Microsoft’un Android uygulamalarını yeni işletim sistemine taşımak için uğraştığını açıkladı. Microsoft’un bu çabaları olumlu sonuçlandığı taktirde Android uygulamaların hem Windows akıllı telefonlarda hem de Windows tabletlerde kullanılması bekleniyor.

Özellikle mobil cihazlarda en büyük eksikliği uygulamalardaki kısıtlılık olan Microsoft’un Android uygulamalara kavuşması akıllı telefon pazarındaki dengelerin de ciddi şekilde değişmesine neden olabilir.

Gmail Çin Hükümeti Tarafından Yasaklandı