Windows 11 yeni özelliği ile tepki çekebilir

Microsoft, Windows 11 Başlat Menüsüne yenilikler getiriyor

Amerikalı teknoloji devi Microsoft, yakın zamanda Windows 11 için yeni bir güncelleme yayınlayacak. Bu güncellemede yer alacak özelliklerden biriyse bir hayli ilginç olabilir.

Windows 11 yeni özelliği ile tepki çekebilir. Teknoloji dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Microsoft, kendisi için en önemli ürünü olan Windows işletim sistemi üzerinde çalışmaya devam ediyor. Bu alanda en yeni ürünü olan Windows 11’in yayınlanmasının üzerinden hatırı sayıda bir zaman geçmiş olsa da, hala bu sürümün istenilen kullanım oranlarına ulaştığını söylemek pek mümkün değil.

Windows 11 kurumsal

Bununla birlikte şirket, bugüne kadar pek çok güncellemede sırf bu amacı hedeflediği de bir gerçek. Ancak yayınlanacak yeni güncellemenin kullanıcı sayısını arttırmaktan ziyade, mevcut kullanıcıların konforunu hedeflediğini söyleyebiliriz.

Android uygulamaları önümüzdeki ay Windows 11'e geliyor

Windows 11 yeni özelliği ile tepki çekebilir

Yakın zamanda servis edilecek yeni bir güncelleme paketini inceleyen geliştiriciler, bu paketin içerisinde ilginç bir özellik keşfetti. Buna göre, Windows 11 için servis edilecek 22H2 güncellemesi ile birlikte, dizüstü bilgisayarlarının kameralarını kapatan kullanıcılar belirli aralıklarla kameralarının kapalı olduğu konusunda uyarılacak. Bu durumun sebebi ise aslında oldukça mantıklı.

Microsoft, yeni deneysel Windows 11 özellikleri deniyor

Yeni nesil dizüstü bilgisayarların birçoğunda, web kamerasını kapatan gizlilik kapağı bulunuyor. Bu gizlilik kapağı kameraya özel olarak geliştirildiği için, kapatıldığı zaman son derece güzel bir görünüm ortaya çıkıyor ve çoğu zaman kullanıcılar kamerayı kapattıklarını unutabiliyorlar. İşte böyle bir durumda da, kullanıcılar kameranın çalışmadığı gibi bir hisse kapılıp hatayı çok başka yerlerde arayabiliyorlar. İşte yeni güncelleme ile birlikte bu tip durumların önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Google Pixel 7 beklenenden önce çıkabilir