Akıllı telefon fiyatları Çin yüzünden artabilir

dfgseref

Dünya son zamanlarda üst üste kötü haberlere uyanıyor, bu kötü haberlerin birçoğunda Çin’in parmağının bulunması ise son derece garip. İşte Çin’den gelen ve kullanıcıları olumsuz etkileyebilecek son gelişmeler.

Akıllı telefon fiyatları Çin yüzünden artabilir. Çin, dünyanın üretim üssü konumunu korumaya devam ediyor. Gerek gelişen teknolojisi gerekse de benzersiz nitelikli iş gücü ile üretim üssü pozisyonuna gelen Çin, bu konumunu sürdürmekte kararlı.

Avrupa akıllı telefon pazarı için yayınlanan rapor şaşırttı

Ancak ülkenin bazen kendi hataları yüzünden bazen de tamamen doğanın acımasızlığından kaynaklanan sorunlarla karşı karşıya kaldığını ve bu sorunların ise dünyanın geri kalan bölgelerini krize soktuğu bir gerçek. İşte Çin’den gelen son kötü haberler, küresel ısınma kaynaklı doğal bir durumun sonucu gibi görünüyor.

Samsung, orta sınıf akıllı telefon pazarını hedef alıyor

Buna göre Çin’de son 60 yılın en sıcak mevsimi yaşanıyor. Bazı şehirlerde gün içerisindeki sıcaklıkların 40 derecenin üzerine çıktığı belirtilirken, bu duruma alışkın olmayan hem Çinli vatandaşlar hem de şirketler, var güçleriyle klimalara yükleniyor. İşte belli bir kapasiteye göre kurulmuş olan şehir elektrik hatları ise bu aşırı yüklenmeyi kaldıramıyor ve sık sık elektrik kesintileri yaşanıyor.

Türkiye'de tercih edilen telefon

Akıllı telefon fiyatları Çin yüzünden artabilir

Artan elektrik kesintilerine bir çare bulmak isteyen Çin hükümeti ise, çareyi elektrik kesintilerinin en çok yaşandığı bölgelerdeki fabrikaları geçici olarak kapatmakta buldu. Çin hükümeti tarafından en az 2 en fazla 6 gün için kapatılan fabrikalar arasında Foxconn ve Onsemi gibi akıllı telefon dünyasının çip ve yarı iletken ihtiyacını karşılayan fabrikaların da bulunması, akıllı telefon üreticilerinin hammadde tedarik zincirinde aksamalara yol açabileceğinden ileriki günlerde bu cihazların fiyatlarının artma ihtimalini gün yüzüne çıkarıyor. Anlayacağınız Çin’de hava sıcaklıkları bile bizim alacağımız telefonun fiyatına zam yapılma sebebi olabilir.

Motorola Moto Tab G62 tanıtıldı