Windows 11 yeni özelliği ile kullanıcılarını memnun edecek

Windows 11 kurumsal

İşletim sistemi dünyasının en büyük ismi konumunda olan Windows 11, uzun süredir talep edilen yeni bir özelliğini daha duyurdu.

Windows 11 yeni özelliği ile kullanıcılarını memnun edecek. Windows 11, Windows platformuna widget ekleme özelliğini geri kazandı. Ancak daha önce pek çok kullanışlı widget mevcut değildi ve bunların büyük çoğunluğu Microsoft tarafından sağlanıyordu. Son birkaç ay içinde, şirket üçüncü taraf hizmetlerden, örneğin Facebook ve Spotify’den, widget’ları eklemeye başladı. Şu anda, gerçekten kullanışlı bir takım widget’ları Windows 11’e eklemekte ve bunları Samsung dizüstü bilgisayarınızda kullanabilmeniz için imkan sağlamaktadır.

Windows 11 güvenlik açığına dikkat

NeoWin’in bir raporunda belirtildiği üzere (TheVerge aracılığıyla), Windows 11, CPU, GPU, Bellek ve Ağ Aktivitesi izlemek üzere dört yeni widget alacak. Bu özellikler, Windows 11’deki Geliştirici Ana Sayfa uygulamasının önizleme sürümünde bulundu. CPU widget’ı, CPU saat hızını, kullanımını ve en çok CPU zamanı tüketen uygulamaları gösteriyor. GPU widget’ı, GPU kullanımını ve sıcaklığını gösterirken bir sonraki GPU’ya geçmek için bir düğme bulunuyor. Bellek widget’ı, önbellekte tutulan, taahhüt edilen, sayfalanan ve sayfasız bellek kullanımını sergilemektedir. Ağ widget’ı ise gönderme ve alma hızlarını gösteriyor.

Microsoft, Windows için bağımsız bir uygulamayı sonlandırıyor

Windows 11 yeni özelliği ile kullanıcılarını memnun edecek

Bu bilgilere Windows + G tuş kombinasyonuna basarak ulaşmanız mümkündür; bu Game Bar widget’ları aracılığıyla sağlanır. Fakat eğer Xbox Game Bar’ı kullanmak istemezseniz, Windows + W tuş kombinasyonunu kullanarak bu yeni widget’lara ulaşabilirsiniz. Bu yeni widget’lar şu an biraz hatalı görünse de, Microsoft’un widget’ların yerleşik olarak bulunduğu kararlı Windows 11 sürümünü yayınladığında daha da geliştirebileceğini öngörüyoruz.

Microsoft, yeni deneysel Windows 11 özellikleri deniyor

Microsoft, kısa süre önce Build 2023 geliştirici konferansında, kullanıcıların Windows 11’deki widget bölümünden MSN haber hikayelerini ve videolarını devre dışı bırakabileceklerini duyurdu. Windows 11 yeni özelliği ile kullanıcılarını memnun edecek.

Microsoft, Windows için bağımsız bir uygulamayı sonlandırıyor