Windows 10, Microsoft’u hayal kırıklığına uğrattı

windows 10 1

Microsoft, Windows 10 ile ilgili beklentilerini güncellemek zorunda kaldı. Zira Windows 10, şirketin beklentilerinin hayli altında kaldı.

Yazılım ve teknoloji sektörünün önde gelen isimlerinden Microsoft, geçtiğimiz 2016 Eylül’ünde yapığı açıklamada Windows 10 kullanan PC sayısının 400 milyonu geçtiğini açıklamıştı. Amerika merkezli şirket aradan geçen süre içerisinde bu sayının 500 milyonu geçtiğini açıkladı.

Microsoft CEO’su Satya Nadella, konu ile ilgili yaptığı açıklamada 2017 ilk çeyreği itibariyle Windows 10’u etkin olarak kullanan cihaz sayısının 500 milyonu geçtiğini açıkladı. (Hemen belirtelim, bu sayının artması için bir PC’nin sadece bir defa da olsa Window 10 ile çalışması yeterli oluyor.)

Hatırlanacağı üzere Microsoft Windows 10 güncellemesini uzun bir süre ücretsiz olarak kullanıcılara sunmuştu. O zamanlar şirketten yapılan açıklamada 2017 yılı sonuna kadar 1 milyar PC’nin Windows 10 kullanacağının tahmin edildiği belirtilmişti. Yani diğer bir değişle, 1 milyar PC, 1 kere de olsa Windows 10 ile açılacaktı. Fakat ortaya çıkan rakamlar Microsoft’un bu hedefinin çok gerisinde kaldığını ortaya koydu. Zira şirketten yapılan güncellemede de 1 milyar PC hedefi 2017 sonundan 2018 sonuna kaydırıldı.

Elbette yeni satılan PC’lerin genel itibariyle Windows 10’un kurulu halde geldiğini göz önüne alırsak, Microsoft’un söz konusu hedefe öyle ya da böyle 2018 yılında ulaşabileceğini söyleyebiliriz.

Bakalım PC işletim pazarının hakimi konumundaki Microsoft, hedeflerini tutturmayı başarabilecek mi? Bekleyip göreceğiz.