Windows 10 disk temizleme yeni özelliklere kavuştu!

Windows 10 18362.449

Windows 10 disk temizleme özelliği yenilikler ile güncellendi. Windows 10 artık indirilen klasörünü de temizleyebiliyor. İşte detaylar.

Microsoft’un Windows 7’den sonra en stabil işletim sistemi olan Windows 10, güncellemeler ile yenilikler sunmaya devam ediyor. Geçtiğimiz gün Windows 10’un hızlı arama menüsüne yeni özellikler ekleyen Microsoft, bugün de disk temizleme aracına yeni bir özellik kazandırdı.

Bildiğiniz gibi Microsoft bazı klasikleşmiş özelliklerini yenileri ile değiştirse de, eski menüleri maalesef ki sistemde tutuyor. Denetim masasını açmak için 4 farklı yol sunan Microsoft, bu gereksizliklerinden uzun zaman kurtulamayacak gibi görünüyor. Disk temizleme için Windows 10’un ayarlar menüsüne oldukça basit ve kullanışlı bir araç sunan firma, klasik aracını da hala kullanımda tutuyor.

Windows 10 hızlı aramalar menüsü yenileniyor

Sürücünüze sağ tıklayarak ulaşabileceğiniz ve eski güncelleme dosyalarını, önbellek dosyalarını ve geri dönüşüm kutusu gibi geçici dosyaları silebileceğiniz disk temizleme aracına bugün enterasan bir şekilde yeni bir özellik eklendi.

Windows 10 disk temizleme

Şimdilik test aşamasında olan Windows 10 20H1 Build 19018 sürümü ile disk temizleme aracı artık indirilen klasörünüzü de temizleyebiliyor. Özellikle Windows hızlı açılsın diye 128 GB SSD kullananların sıkça kullandığı bu aracın sunduğu yeni özellik çok yakında tüm kullanıcılara sunulacak.