Lenovo’nun Açığını Microsoft Kapattı

lenovo

Lenovo’nun son aylarda sattığı bilgisayarlarda görülen reklam amaçlı yazılımların temizlenmesinde en önemli rolü Amerikalı teknoloji devi Microsoft oynadı.

Dünyanın bir numaralı bilgisayar üreticisi olan Çinli teknoloji devi Lenovo‘nun 2014 yılının Eylül ayıyla 2015’in Şubat ayları arasında sattığı yeni bilgisayarlarda reklam amaçlı yazılımlara yer verdiği ortaya çıkmış ve Superfish skandalı olarak adlandırılan bu olay teknoloji dünyasının gündemine bomba gibi düşmüştü. Bu durumun ortaya çıkmasının ardından yayınladığı açıklamayla kullanıcılarından özür dileyen Lenovo, yeni bilgisayarlarında bulunan reklam amaçlı yazılımları temizleme sözü vermiş olsa da aslında bu temizliğin büyük bölümünü Microsoft yapmış gibi görünüyor.

Lenovo_desktop_

Windows Defender’daki virüs tanımını Lenovo bilgisayarlardaki Superfish dosyalarını da tespit edecek şekilde güncelleyen Amerikalı teknoloji devi Microsoft, firmanın bilgisayarlarını reklam amaçlı yazılımlardan temizlemesinde oldukça önemli bir rol oynadı. Microsoft tarafından bugün yayınlanan yeni istatistikler, yaklaşık 300.000 bilgisayarın Superfish yazılımından etkilendiğini, fakat Windows Defender’ın güncellenmesi ve üçüncü parti anti virüs programları sayesinde bu rakamın ciddi ölçüde düştüğünü gösterdi.

Windows Defender güncellemelerine ulaşamayan eski Windows sürümlerini kullanan kullanıcıların ise, reklam amaçlı yazılımlardan kurtulmak için Lenovo tarafından yayınlanan SuperFish Removal çözümünü uygulamaları tavsiye ediliyor.

Samsung Telefonlarında Hafıza Kapasitesini Arttıracak