WhatsApp yüz kilidi özelliği Android’e geliyor!

WhatsApp parmak izi doğrulama

WhatsApp yüz kilidi özelliği iOS’in ardından Android platformuna geliyor. Yeni Beta’da bunun dışında bir dizi özellik de test ediliyor.

WhatsApp, Beta uygulamasına yeni bir güncelleme yayınlayarak sürüm numarasını v2.20.203.3’e güncelledi. WhatsApp, bu sürümde yeni bir özelliği test ediyor. Bu özellikler arasında cevapsız aramalara katılma yeteneği ve parmak izi kilidini, yüz kilidi açma gibi özellikler bulunuyor. WhatsApp yüz kilidi özelliği iOS’ten sonra çok yakında Android platformuna gelecek gibi görünüyor.

Şu anda, bir gruptaki kişilerinizden gelen bir aramayı açamazsanız, aramadaki biri sizi tekrar aramaya karar vermedikçe aramaya giremezsiniz. WhatsApp, bunu çözmek için, arama sona ermediği sürece kullanıcıların cevapsız aramaya katılma olanağını test ediyor. WhatsApp’ı açmanız yeterlidir ve aramaya katılmak için bir ekran uyarısı verilecektir.

Facebook yapay zeka ile enerji araştırmaları yapacak

WhatsApp ayrıca, parmak izi kilidini Biyometrik kilit olarak değiştirerek uygulamanın mevcut bir güvenlik özelliğinde bir ince ayarı test ediyor. WhatsApp, uygulamayı parmak izi bilgilerinizle kilitleme özelliğini getirdi, ancak yüz tanıma kilidini veya diğer biyometrik yöntemleri kullanan telefonların sayısı giderek arttı.

WhatsApp yüz kilidi

Beta sürümünde WhatsApp, akıllı telefonun kullanabileceği herhangi bir biyometrik kimlik doğrulamasını etkinleştiriyor. Bu özellikler beta sürümünde test ediliyor ve yakında mevcut ürün kanalına küresel olarak sunulacak.

Eğer şimdiden yeni özellikleri test etmek istiyorsanız Android için buradan son betayı indirebilirsiniz. Beta sürümünde bazı sorunlar yaşayabileceğinizi belirtelim.