WhatsApp yeni özelliği ile dikkat çekiyor

WhatsApp yakında bir iPad uygulamasına sahip olabilir

WABetaInfo sitesi tarafından uygulamanın beta sürümünde bulunan bir ekrana göre, WhatsApp, kullanıcıların birden fazla telefonda veya bir telefon ve tablette aynı hesapla sohbet etmelerini sağlayacak bir özellik üzerinde çalışıyor gibi görünüyor.

WhatsApp yeni özelliği ile dikkat çekiyor. Ekran, ana telefonunuzla bir kod tarayarak kullandığınız cihazı “refakatçi” olarak kaydettirebilmeniz için talimatlar içeriyor – ancak şu anda taranacak gerçek bir kod görünmüyor.

WhatsApp yeni özelliği

Önceki beta sürümünde bulunan bir ekran, cihazların uçtan uca şifrelenmiş olsalar dahi son mesajları senkronize etme yeteneğine sahip olabileceğini göstermişti. Kullanıcılara WhatsApp’ı başka bir cihazda nasıl kullanacaklarını gösteren “Cihazı Refakatçi Olarak Kaydet” ekranıyla birlikte bu ekran, WhatApp’ın bu özellik üzerinde çalıştığını gösteren güçlü bir kanıt oluşturuyor.

WhatsApp yeni özelliği

WhatsApp yeni özelliği ile dikkat çekiyor

Her iki ekran da uygulamanın Android sürümünde görüntülendi, bu da özelliğin ikincil bir telefon veya tablette sohbeti destekleyeceği anlamına geliyor. Şu anda, özelliğin iOS’ta da kullanılabilir olup olmayacağı belli değil, ancak bunun olacağını gösteren emsaller var. WhatsApp, şu anda yalnızca bilgisayarları ikincil cihaz olarak kullanmayı destekleyen Bağlantılı Cihazlar özelliği aracılığıyla hesabınızın halihazırda birden fazla cihazda kullanılmasını teknik olarak destekliyor ve bu özellik hem iOS hem de Android’de kullanılabiliyor.

WhatsApp yeni özelliği

WhatsApp, Bağlantılı Cihazları Kasım 2021’de herkese açık bir beta sürüm olarak sundu ve o zamandan beri de (ana cihazınızın ne olduğuna bağlı olarak hala desteklenmeyen birkaç özellik olsa da) özelliği geliştirmeye devam ediyor Ancak Bağlantılı Cihazlar masaüstü kullanıcıları için kullanışlı olsa da, ikinci akıllı telefonları veya tabletleri olanlar için işe yaramıyor.

Instagram kullanım süresinin yüzde 20’sini Reels’lar oluşturuyor