Ekim ayı ile birlikte otomobil fiyatları arttı

Cenevre Otomobil Fuarı

Ekim ayının gelmesiyle birlikte bazı otomobil üreticileri liste fiyatlarını güncelledi. Güncellenen listelerle birlikte fiyatlar da arttı.

Ekim ayı ile birlikte otomobil fiyatları arttı. Türkiye’de son 2 – 3 yılda otomobil fiyatlarında muazzam artışlar gerçekleşti. Mevcut durumu göz önünde bulunduracak olursak kısa süre içerisinde otomobil fiyatlarının düşme ihtimali de bulunmuyor.

Malum şu sıralar pek çok otomobil üreticisi çip sıkıntısı çekmekte. Bu durum sektördeki tüm dengeleri de değiştirmiş durumda. Çip sıkıntısından ötürü üretim bandında yaşanan stok sorunu fiyatları da etkiliyor.

Hali hazırda sıfır bir otomobili liste fiyatına satın almak neredeyse imkansız bir hale geldi. Dolayısıyla yeni bir otomobil almak için liste fiyatının da üzerine çıkmak gerekiyor.

Ekim ayı ile birlikte otomobil fiyatları arttı

Ekim ayı ile birlikte otomobil fiyatları arttı

Örneğin geçtiğimiz ay yeni Polo modelleri Türkiye’de satışa çıktı. Fakat daha bayide bile göremediğimiz otomobiller direkt olarak sarı sitede satışa koyuldu. Üstelik liste fiyatının 20 bin – 30 bin TL üzerine.

Hal böyle olunca sıfır otomobil almak da zorlaştı. Öte yandan son dönemde döviz kurlarında yaşanan artış da otomobil fiyatlarını olumsuz etkiledi. Özellikle Merkez Bankası’nın faiz tarafında aldığı karar sonrasında dolar 8.5 seviyelerinden 8.9 seviyelerine kadar yükselmişti. Yaşanan 40 kuruşluk bu yükseliş otomobil fiyatlarına zam olarak yansıdı.

Ekim ayı ile birlikte listelerini güncelleyen pek çok otomobil üreticisi fiyatlarını yükseltti. Açıkçası bu durum bizler için çok da şaşırtıcı olmadı. Çünkü bizler artık otomobil fiyatlarının yükselmesine alıştık.

İklim krizinin yeni boyutu ortaya çıktı: Dünya kararıyor