WhatsApp desteğinin kesileceği iPhone modelleri!

WhatsApp

WhatsApp desteğinin kesileceği iPhone modelleri bugün açıklandı. Eğer bu iPhone modellerinden birini kullanıyorsanız, çok yakında WhatsApp desteğini kesecek! İşte WhatsApp desteğinin kesileceği iPhone modeller!

Popüler anlık mesajlaşma platformu WhatsApp, geçtiğimiz yıllarda Symbian ve BBOS’e vermiş olduğu desteği sonlandırmıştı. WhatsApp bugün de desteğini keseceği iPhone modellerini açıkladı. Peki, hangi iPhone modellerinde çok yakında WhatsApp kullanılmayacak?

Instagram’ın kurucuları istifa etti!

Yapılan açıklamalara göre; iOS 8 ve üzeri işletim sistemine sahip olmayan iPhone modellerinde WhatsApp kullanılmayacak. Yani iOS 7 kullananlar artık WhatsApp’ı kullanamayacak. Yani en son iOS 7.1.2 güncellemesini alan iPhone 4’ün WhatsApp desteği olmayacak.

WhatsApp desteğinin kesileceği iPhone modelleri!

iPhone 4, iPhone 3GS ve iPhone 3G modelleri artık isteselerde WhatsApp kullanamayacak. 1 Şubat 2020 tarihinde geçerli olacak olan bu karar çok mantıklı görünüyor. iPhone 4 kullananların oranını düşünürsek, WhatsApp’ın şimdi bile bu desteği kesmesi daha sağlıklı olur.

WhatsApp desteğinin kesileceği iPhone modelleri!

WhatsApp’ın Android desteği hakkında henüz bir açıklama bulunmuyor. Muhtemelen WhatsApp, bazı API’ları kırparak Android platformunda desteğini uzun süre çekmeyip yoluna devam edecektir.