WhatsApp uzun süredir istenen özelliğe kavuşuyor

WhatsApp başkanı iPad uygulaması hakkında konuştu!

WhatsApp uzun süredir istenen özelliğe kavuşuyor. Bundan sonra kullanıcıların gönderdikleri fotoğraflarda kalite kaybı yaşanmayacak.

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarının başında gelen WhatsApp, kullanıcılara sunduğu deneyimi daha da geliştirmek ve giderek artan rekabet içinde liderliğini koruyabilmek için yeni özellikler ekleyerek gelişmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl pek çok önemli yeniliğe kavuşan uygulama, çok yakında önemli bir güncelleme daha alacak gibi duruyor.

Uygulamanın Android uygulamasının en son beta versiyonundaki kodları yakından inceleyen yazılımcılar, uygulamaya yeni eklenen bir özelliğin kodlarına rastladılar. Bu kodlar, uzun süredir istenen bir özelliğin çok yakında uygulamaya ekleneceğine işaret ediyor. Peki nedir bu yeni özellik?

WhatsApp yeni özelliği, kendinize mesaj göndermeyi kolaylaştıracak

Bildiğiniz gibi WhatsApp’ın şu anda en önemli eksikliklerinden biri dosya transferi. Uygulama mesajlaşma ve görüntülü arama gibi konularda ideal olsa da söz konusu veri kaybı olmadan dosya göndermek olduğunda eksik kalıyor. Bu yüzden internet kullanıcılarının dosya gönderirken, özellikle de fotoğraf gönderirken başka uygulamalara başvurması gerekiyor. İşte kodlar arasında görülen bu yeni özellikle birlikte bu durum tarihe karışacak gibi duruyor. Çünkü bu özellik devreye sokulduktan sonra WhatsApp üzerinden de kalite düşüşü yaşanmadan fotoğraf gönderilebilecek.

Bildiğiniz gibi uygulamada fotoğraf gönderirken isterseniz en iyi kaliteyi isterseniz de veri tasarruf modunu seçebiliyorsunuz. Ancak en iyi kalite modunu seçseniz bile gönderdiğiniz fotoğraf orijinal boyutunda gitmiyor ve kalite kaybı yaşanıyor. Ancak görünen o ki yeni güncellemeyle birlikte bu sorun sonunda ortadan kalkacak.

TikTok manipülasyonu kabul etti