HarmonyOS 3.0 ile Huawei Routers’lar seviye atlayacak

Huawei, routers(yönlendiricilerinin) dört temel performans alanını optimize etmeyi amaçlayan HarmonyOS 3.0 yükseltmesini alacağını duyurdu. Güncelleme Huawei Router Q6 serisi, Huawei Router AX6 ve Huawei Router AX3 Pro için mevcut olacak.

HarmonyOS 3.0’ın getirdiği gelişmelerden belki de en kullanışlı olanı çocuklara çevrimiçi bakım hizmeti kartının sunulması diyebiliriz. Bu, ebeveynlerin çocuklarının çevrimiçi durumunu cep telefonlarının masaüstünde gerçek zamanlı olarak kontrol etmelerine ve tek bir tıklamayla internetten bağlantılarını kesmelerine olanak tanır. Bu özellik şu anda genel beta aşamasındadır ve HarmonyOS 2.0 ve üzerini çalıştıran Huawei cep telefonlarını/tabletlerini gerektiriyor.

Diğer bir yeni özellik ise, kat planlarının tek tıklamayla içe aktarılması ve ağ kapsamı görselleştirme desteğidir. Görsel akıllı teşhis işlevi de yükseltildi ve ağ kapsama alanı ısı haritalarının manuel olarak düzenlenmesi ihtiyacını ortadan kaldırdı. Bu haritalar artık ev tipine göre otomatik olarak oluşturulabilir ve 160’tan fazla şehri kapsayan 1 milyondan fazla iş yeri ve 12 milyondan fazla haneye hitap etmşi oluyor.

HarmonyOS 3.0

Bunun ile beraber güncellemelerde çok cihazlı internet erişim senaryoları için bellek yönetimini ve CPU zamanlamasını iyileştiren üçlü algoritma optimizasyonunu da içerir. Ek olarak, ağ kararlılığını %50 oranında iyileştirdiği iddia edilen yeni bir kendi kendini iyileştirme algoritması eklendi. Son olarak yükseltme, Huawei akıllı ev cihazlarını daha iyi mesafe ve sinyale sahip yönlendiricilere bağlanmak için doğru bir şekilde yönlendirebilen sinyal izleme ve konumlandırma algoritmasını geliştirir. Buna akıllı kapı kilitleri, kameralar ve akıllı prizler gibi Huawei HarmonyOS Connect cihazları dahil.

 

Pixel Watch yeni özelliklerine kavuşmaya yakın!