WhatsApp, iOS için yeni bir güncelleme yayınlayacak

12kk

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp her ne kadar Android temelli ve odaklı gözükse de iOS için de üst düzey yenilikler getiriyor. Firma son olarak iOS için yeni bir güncelleme yayınlayacağını açıkladı.

Whatsapp, kısa bir süre önce , Android cihazlar için Avatarlar ve genişletilmiş medya paylaşım sınırı gibi cihazlara çok sayıda özellik ekleyen bir güncelleme yayınlamıştı. Şimdi ise iOS video görüşmeleri için resim içinde resim desteği eklediklerini duyurdu. Bu özellik, kullanıcıların aynı anda telefonlarında diğer görevleri yapmaya devam ederken arama yapmasına ve almasını sağlıyor.

WhatsApp

Resim içinde resim (PiP) modu, kullanıcıların cihazlarını başka şekillerde kullanmaya devam ederken daha küçük bir pencerede video izlemelerine olanak tanır. Örneğin, çevrimiçi bir eğitim izliyorsanız veya WhatsApp Görüntülü Arama üzerinden biriyle sohbet ediyorsanız, arama oturumunuzu kesintiye uğratmadan e-postalarınız üzerinde çalışmaya veya sosyal medyada gezinmeye devam edebilirsiniz. PiP penceresi ayrıca, kullanıcının o anda yaptıklarına müdahale etmemesi için kullanıcının ihtiyaç duyduğu şekilde taşınabilir ve yeniden boyutlandırılabilir.

iOS kullanıcıları, bu özellikleri kullanabilmek için uygulamalarını en son V23.3.77 sürümünü yüklemesi gerekir. Bu yeni WhatsApp güncellemesi, görüntülü aramalar sırasında çoklu görevleri eskisinden çok daha kolay hale getiriyor; kullanıcılar artık sesli/görüntülü sohbet yoluyla arkadaşları ve ailesiyle iletişimde kalmakla işlerini bitirmek arasında seçim yapmak zorunda kalmayacak. Aynı zamanda kendilerini birçok konuşmayı aynı anda yürütücek bu sayede bu yeni PiP işlevi sayesinde, aralarında daha kolay gidip imkanı sunacak.

Galaxy S23 serisi uygulama hatalarıyla başladı!