WhatsApp gizlilik konusunda açıklama yaptı

WhatsApp üzerinden büyük kaos

Ülkemizdeki kullanıcı sayısı hızla düşen WhatsApp gizlilik konusunda yeni bir açıklama daha yaptı. İşte konuyla ilgili detaylar.

Son günlerde WhatsApp’a karşı yürütülen bir kampanya mevcut. Bu kampanyanın temel nedeni ise Facebook’un Avrupa ülkelerine dayatmadığı sözleşmeyi, Türkiye’ye dayatmakta ısrarcı olması.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz hafta Facebook WhatsApp’ın kullanıcı sözleşmesini değiştirmişti. Bu sözleşme kapsamında pek çok bilgi Facebook ve şirketleriyle doğrudan paylaşılabilecekti.

Bunun üzerine kullanıcılar WhatsApp’ı terk ederek Telegram’a geçmeye başladı. Fakat bununla birlikte ortalıkta bilgi kirliliği de oluşmaya başladı. Dolayısıyla bu durumda WhatsApp cephesinden yeni açıklamalar yapıldı. Çünkü insanlar yeni sözleşme ile konuşmalarının da Facebook tarafından okunacağı yanılgısına kapıldılar.

WhatsApp Gold

WhatsApp gizilik ile ilgili bilgilendirdi!

Her ne kadar söz konusu Facebook olduğunda insanların kafasında soru işaretleri oluşuyor olsa da WhatsApp’ta uçtan uca şifreleme sistemi bulunuyor. Yani yazdığınız şeyi siz ve karşınızdaki kişiden başkası göremiyor.

WhatsApp da son yaptığı açıklama ile buna değindi. Yani değiştirilen sözleşme ile konuşmaların hiç bir türlü görünemeyeceğini ve kopyalanamayacağını belirtti.

Bu sözleşme kapsamında WhatsApp, telefonunuzun markasına, konumunuza, kişilerinize, satın alma geçmişinize ve benzer bilgilerinize erişebilecek. Böylece sizin karakterinize uygun reklamlar ve tanıtımlar yapacak. En azından Facebook’un ikna yöntemi bu şekilde.

Elbette Zuckerberg ve ekibine bu konuda ne derece güvenebileceğimiz de başka bir soru işareti. Malum geçmişte bu sebeplerden ötürü Facebook’un dosyası hayli kabarık.

LG Rollable CES 2021’de göründü!