En fazla satılan otomobil modelleri bakın hangileri oldu

Araç kiralama hizmetleri İkinci el

Türkiye’de en fazla satılan otomobil modelleri belli oldu. Bunlar içerisinde bazıları tahmin edilemeyecek modellerden. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen detaylara birlikte bakalım.

Yaşanan son zamlardan sonra Türkiye’de en fazla satılan otomobil modelleri ortaya çıktı. Otomotiv Distribütörleri Derneği tarafından ortaya konulan verilere göre SUV segmenti sedan modellerini geride bırakmayı başardı. Ayrıca dizel araç satışlarında çok ciddi bir düşüş var. Kısacası otomobil dünyası oldukça hareketli.

Otomotiv sektöründe geçen ay birçok tedarik sorunu meydana gelmişti. Bu nedenle dizel motorlu araçların Eylül ayı satışları yüzde 15 düzeylerinde seyretti. Ocak ile Eylül arasında satışları daha fazlaydı. Ayrıca Eylül ayında satışı gerçekleştirilen araçların yüzde 10 gibi bir bölümü hibrit veya elektrikliydi.

En fazla satılan otomobil modelleri ortaya çıktı

Son satışlara bakıldığında elektrikli otomobillerin biraz daha fazla yükseldiğini görüyoruz. Ancak bu tür araçlar Türkiye’de uzun bir süre daha benzinli ve dizel modellerle boy ölçüşemeyecek. Türkiye’de ne yazık ki yeterince şarj istasyonu yok.

en fazla satılan otomobil

Eylül ayında en fazla satılan modellere bakacak olursak ilk sırada 3646 adet ile Fiat Egea var. Onun hemen ardından Dacia Duster 2268 adet satış gerçekleştirerek ikinci sıraya yerleşti. Fiat Egea Cross Renault Megane ve Toyota Corolla gibi araçlar Türkiye’de en fazla satılan modeller. Listenin devamına bakıldığında Honda Civic ve Volkswagen Polo geliyor. En fazla satılan otomobil modelleri içerisinde Fiat yine lider.

Gıda ve otomobil fiyatları serbest piyasa ekonomisine takıldı: Fiyat artışları gündemde

Küresel çapta bir süre tedarik konusunda sorunlar yaşanacak. Ayrıca SUV araçların giderek daha fazla satılacağı tahmin ediliyor. Bunlar içerisindeki en önemli etkenlerden birisi de hiç şüphesiz benzin kullanımının azalması. Peki siz bu sonuçlar hakkında ne düşünüyorsunuz?