WhatsApp 700 Milyon Kullanıcıya Ulaştı

whatsapp

WhatsApp kurucusu Jan Koum tarafından yayınlanan açıklamada uygulamanın 700 milyon kullanıcıya ulaştığı duyurulurken yeni özelliklere de gönderme yapıldı.

Dünyanın en önemli mesajlaşma servisleri arasında yer alan ve kullanıcı sayısını her geçen gün arttıran WhatsApp‘ın popüler bir uygulama olduğu zaten biliniyor olsa da, yayınlanan yeni rakamlar uygulamanın ne denli popüler olduğunu gözler önüne serdi. WhatsApp kurucusu Jan Koum tarafından yayınlanan yeni istatistikler uygulamanın Aralık ayı itibariyle 700 milyon aktif kullanıcıya ulaştığını gösterdi.

whatsapp-king

Üstelik WhatsApp‘ın geçtiğimiz yılın Ağustos ayında 600 milyon kullanıcıya sahip olduğu ve 4 ay gibi kısa bir sürede 100 milyon yeni kullanıcıya kavuştuğu düşünüldüğünde, uygulamanın bu başarısı daha da önemli görünüyor. Öte yandan bu 700 milyon aktif kullanıcının uygulamayı ne sıklıkla kullandığına da değinen Koum, kullanıcıların her gün ortalama 30 milyar mesaj gönderdiklerini açıkladı.

WhatsApp‘ın önümüzdeki aylarda birçok yeni özelliğe kavuşacağını belirten Koum bu yeni özelliklerin neler olacağını açıklamamış olsa da, uygulamanın bu yıl içerisinde masaüstü bilgisayarlara taşınması ve sesli arama özelliğine kavuşması bekleniyor.

LG G4 Deneysel Bir Telefon Olacak