WarnerMedia HBO Max ile Netflix’e savaş açacak

warnermedia hbo max

ABD yayıncılık devi WarnerMedia, Netflix’le savaşta büyük bir cephe açmaya hazırlanıyor ve bu amaçla şirket içinde dev değişikliklere gidiyor.

WarnerMedia HBO Max ile Netflix’e karşı büyük bir savaş başlatmaya hazırlanıyor. Dünyanın en çok seyredilen ve beğenilen dizisi olarak tarihe geçen Game of Thrones’un yayıncısı HBO ve sahibi WarnerMedia, sahip olduğu geniş içerik kütüphanesiyle dijital yayıncılıkta esip gürleyecek.

WarnerMedia HBO Max operasyonunu dünyaya yayacak

WarnerMedia’nın yeni CEO Jason Kilar’ın şirket içinde bir e-mail ile duyurduğu gelişmeye göre, HBO Max artık şirketin ana odak konusu olacak. Bu amaçla şirket içinde pek çok görev değişikliği de yaşanacak. Kilar, pandemi nedeniyle evlerine kapanan insanların dijital içerik tüketmeye ne kadar aç olduğunu gördüklerini de hatırlattı. Kilar, pazarda en büyük servis olmak için hem Netflix’e hem de Disney+’ya savaş açacak.

Instagram Reels TikTok karşısında üstünlük sağlayabilecek mi?

Halihazırda abonelik ücreti karşılığında hizmet veren HBO Max’ı dünya çapında bir servise dönüştürecek olan Kilar, şirketin farklı markalar altında hizmet veren alt şirketlerini de birleştirecek. Böylece, Warner Bros., HBO, HBO Max, TNT, TBS ve TruTV tek çatı altında birleşecek. Yönetim maliyetleri açısından büyük avantaj kazanacak olan yeni yapı ayrıca içerik üretimi ve yayını konusunda da büyük bir deve dönüşmüş olacak. Sadece WarnerBros. ve HBO bile tek başına Netflix ile savaşacak güce sahip şirketler. Dolayısıyla Netflix yöneticilerinin artık “kaliteli” içerik üretmek için üzerlerindeki baskı daha da artacak.

warnermedia hbo max

Yeni CEO Kilar aynı zamanda daha önce Hulu’da beraber çalıştıkları Andy Forssell’i de yeni kurulan HBO Max International’ın başına getirdi. Bu yapı HBO Max’ın tüm dünyada hizmet satması için gerekli alt yapıları kuracak, dünya ülkelerinde gerekli anlamaları yapacak ve elbette abonelik ücretlerini tahsil edecek.

Game of Thrones’un yayıncısı HBO; Mayıs ayında HBO Max’ı kullanıma açmıştı ve aylık 15 dolar abonelik ücretiyle hizmet vermeye başlamıştı.