Volvo, Epic Games’in Unreal Engine’ını kullanacak

Volvo

Volvo, Epic Games tarafından geliştirilen oyun motoru Unreal Engine’ı kullanarak otomobillerindeki telematik sistemlerini geliştirecek.

Epic Games tarafından geliştirilen ve her yeni nesilde biraz daha gelişerek bugün artık gerçekten ayırmakta zorlandığımız görüntüler yaratmayı başaran oyun motoru Unreal Engine, pek çok farklı alanda kullanılmaya devam ediyor. Yeni nesil oyunlarda sık sık karşımıza çıkan Unreal Engine, aynı zamanda MetaVerse dünyasını hayata geçirmek için de kullanılacak araçların başında geliyor. Ayrıca animasyon yaratıcıları tarafından da sık sık tercih ediliyor. Ancak Epic Games’in oyun motorunun kullanım alanı bunlarla da sınırlı kalmıyor.

İsveçli lüks otomobil üreticisi Volvo, bu hafta Epic Games ile yeni bir işbirliğine imza attıklarını duyurdu. Şirket, bu anlaşma kapsamında Epic Games’in Unreal Engine’ını otomobillerinde kullanacak.

Concept Recharge volvo cars

Volvo, Unreal Engine tarafından sunulan gelişmiş görüntü yaratma teknolojisini kullanarak otomobillerinde bulunan telematik sistemlerini daha da gelişmiş hale getirecek. Bildiğiniz gibi otomobillerde bulunan telematik sistemleri, çevre görüntüleme ve otomobilin durumu hakkında sürücüleri bilgilendirme gibi pek çok işlevi yerine getiriyor.

Volvo, Epic Games ile imzaladığı bu anlaşma ile, otomobillerinde Unreal Engine’ı kullanan ilk Avrupalı otomobil üreticisi olacak. Unreal Engine sayesinde şirketin otomobillerindeki telematik sistemlerinde hem grafiklerin hem de 3D animasyonların çok daha gelişmiş hale geleceği söyleniyor.

İsveçli otomobil üreticisi otomobillerindeki bilgi ve eğlence panellerini geliştirmek için sadece Unreal Engine’ı kullanmakla kalmayacak. Aynı zamanda Qualcomm’un Snapdragon Cockpit platformunun üçüncü nesil versiyonuna geçerek, işlemci gücünü de kayda değer ölçüde arttıracak. Bu da sistemin çok daha hızlı ve sorunsuz şekilde çalışmasını sağlayacak.

iPhone 14 ve 14 Pro farklı yonga setleri kullanacak