Volvo satış rekoruna doğru gidiyor!

Volvo

İsveç merkezli otomotiv devi Volvo, 2018’in ilk yarı raporlarını açıkladı. ABD ile süren ticari gerilimlere rağmen yıl sonunda satış rekoru bekleyen şirket, önlenilemez bir yükselişe geçti. İşte detaylar.

Geçtiğimiz günlerde 2018’in ilk altı ayını geride bıraktık. Otomotiv devleri büyük bir rekabet ortamında geçen yılın ilk yarısı ile ilgili değerlendirmelerini tamamladı. Tüm dünyada ürettiği çelik gibi sağlam arabalarla bilinen İsveçli otomotiv devi Volvo ise 2018’in kazananlarından gibi duruyor.

Şirket 2018’in ilk yarısındaki faaliyet kârını 4.3 milyar İsveç Kronu olarak açıkladı. Bu, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %29’luk bir artış anlamına geliyor. Öte yandan şirketin yılın ilk altı ayında sattığı araç sayısı 317.639 olarak açıklandı. Bu, rakam tüm zamanların en iyisi olarak değerlendiriliyor. Geçtiğimiz yılın toplamında 571.577 araç satan şirket, anlaşılan tarihi bir rekora doğru gidiyor. 1927 yılında kurulan İsveçli şirket, 91 yıllık tarihinde ilk kez yıllık 600.000 araç barajını geçecek gibi duruyor.

Volvo, satışlardaki bu yüksek başarıyı piyasadaki SUV’lara olan güçlü talebe dayandırıyor!

Hali hazırda tüm otomotiv sektöründe SUV segmenti araçlara güçlü bir talep var. Volvo da bu durumu gayet iyi değerlendiriyor. Ancak son dönemde ABD Başkanı Donald Trump, Avrupa ülkelerine ve Çin’e karşı gümrük vergisi kozunu oynuyor. Değişmesi öngörülen ithalat tarifleri ile ülkeleri büyük bir ticaret savaşının eşiğine getiren bu durum anlaşılan o ki Volvo’yu pek de etkilememiş. Şirket XC40, XC60 ve özellikle de XC90 gibi SUV’ları ile 2018’in ilk yarısında ABD’deki satışlarını %40 oranında arttırdı.

Avrupa’daki Crossover SUV satışları patladı!

Volvo