Volkswagen Passat üretimi resmen sona erdi

Volkswagen Golf çevreci motorla geliyor

Volkswagen ani bir kararla Passat üretimini tamamen sonlandırdı. Geçtiğimiz gün bir fabrikadaki Passat üretimi daha tamamen sona erdi. İşte konunun detayları.

Volkswagen Passat üretimi resmen sona erdi! Otomobil sektöründeki önemli isimlerden biri olan Volkswagen, geçtiğimiz günlerde çok da beklendik olmayan bir karara imzasını attı. Alman otomobil devi aldığı kararla Passat’ı yollardan çekeceğini belirtti.

Peki bu ne anlama geliyor? Hemen belirtelim. Türkiye’de de oldukça sevilen bir model olan Passat Sedan bundan sonra üretilmeyecek. Otomobilin SW versiyonu ise bir süre daha üretilmeye devam edecek.

Volkswagen’in Passat Sedan’ın fişini neden çektiği ise şimdilik bilinmiyor. Hatırlanacağı üzere Passat 2019 yılında bir makyaj operasyonu geçirmişti. Otomobilin bir iki yıla yeni kasasının tanıtılması bekleniyordu.

Volkswagen, sürücüsüz araçlar için kendi çiplerini tasarlayacak

Volkswagen Passat üretimi resmen sona erdi

Fakat Volkswagen’in aldığı kararla birlikte Passat üretimi resmen sona ermiş oldu. Alman otomobil devi geçtiğimiz gün ABD’de yer alan fabrikasındaki Passat üretimini de durdurma kararı aldı.

VW’nin bu kararı arkasında muhtemelen elektrikli otomobillerin yaygınlaştırılması fikri yer alıyor. Bilindiği üzere VW elektrikli otomobiller tarafında ID serisi ile başarılı bir çizgide ilerliyor.

Henüz kesin olmasa da önümüzdeki süreçte Passat formunda bir aracı elektrikli otomobil olarak karşımızda görebiliriz. Bu arada dip not olarak belirtelim. En güncel satılan Passat modelleri 2022 yılının izlerini taşıyacak. Sonrasında ise güncel bir Passat Sedan modeli gelmeyecek.

Renault Clio fiyatlarında ÖTV indirimi! İşte detaylar