Volkswagen Group 44 milyar avroya onay verdi!

Volkswagen Group

Alman otomotiv devi Volkswagen Group, 2023 yılına kadar elektrifikasyon, otonom sürüş teknolojileri ve yeni mobilite hizmetlerine 44 milyar avro (50 milyar $) harcama yapmayı planladığı açıkladı. İşte detaylar.  

2015 yılında patlak veren ve tarihe dieselgate skandalı olarak geçen dizel emisyon ihlalleri sonrası kendini temize çıkarmak ve zedelenen marka imajını yeniden toparlamak için aldığı stratejik kararları en radikal şekilde uygulayan Volkswagen Group bugün bu kararlara bir yenisini ekledi. Bugün toplanan VW AG Yönetim Kurulu, 2023 yılı için dev bir bütçe harcamasına onay verdi. Elektrikli otomobillerin seri üretimine başlanması, otonom sürüş teknolojileri ve diğer tüm yeni mobilite hizmetleri için tam 44 milyar avro (50 milyar $) harcamaya onay veren yönetim kurulu kesenin ağzını biraz daha açtı. Çünkü geçtiğimiz yıl aynı dönem için harcanması düşünülen miktar 34 milyar avro civarındaydı.

Volkswagen Group’un oyun dışı kalması beklenirken o hala oyun kurucu!

Bugünkü yönetim kurulu toplantısı sonrası Wolfsburg’da düzenlenen bir basın toplantısında katılan Volkswagen CEO’su Herbert Diess, açıklamasında “Volkswagen’in gelecekteki yüksek harcamaları finanse edebilmesi ve yarışta kalabilmesi  için daha verimli, daha üretken ve daha kârlı hale gelmesi gerekiyor” dedi.

Halihazırda Avrupa’nın en büyük otomobil üreticisi olan Volkswagen Group şimdilerde Avrupa’nın en büyük EV üretim ağını kurmaya hazırlanıyor. Zwickau, Hannover ve Emden gibi Almanya’da yer alan üç kritik fabrikanın EV üretim tesisine dönüştürme çalışmaları başladı bile. Alman otomotiv devi ilk etapta yani 2022 yılına kadar en az 10 milyon elektrikli otomobil üretmeyi planlıyor. Tabii bunu bünyesinde faaliyet gösteren Audi, Porsche, SEAT ve Skoda gibi markalar ile birlikte yapacak. Eğer bunu başarabilirse Avrupa’nın en otomobil üreticisi konumundan Avrupa’nın en büyük elektrikli otomobil üreticisi konumuna gelecek.

Volkswagen Avrupa’nın en büyük EV üretim ağını kuruyor!

Volkswagen Group